Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny sjef for Hells Angels

Tyrkiske Neco Arabaci (41) er ny sjef for Hells Angels i Europa. Nå frykter tysk politi MC-krig.

Foto: Reuters / NTB Scanpix
Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERLIN (Dagbladet): Neco Arabaci (42) skal i dagene rundt nyttårsskiftet ha gått seirende ut av den endelige maktkampen i HA-toppen. Etter at europasjef Frank Hanbuth for et og et halvt år siden landet i spansk varetektsfengsel, har hans nærmeste kumpaner greid å holde på makta. 

Men det siste året er trykket fra Neco Arabaci blitt stadig tøffere mot «Schnitzel-Walter» og de andre tyskerne i toppen. De siste månedene har yngre medlemmer flere ganger overfalt eldre HA-folk - tilsynelatende i interne stridigheter om inndeling av territorier.

På møtet i Izmir - der Arabaci nå har base og eget HA-charter - satte om lag 100 HA-topper fra hele verden hadde hverandre i stevne for å komme fram til en løsning på uoverensstemmelsene i Tyskland og resten av Europa.

Resultatet skal ha vært at mange tyske veteraner den siste tida er blitt kastet ut av klubben, mens andre er blitt rådet til å forsvinne frivillig.

Sin egen skyld
Maktskiftet i Tyskland blir nøye overvåket av forbundskriminalpolitiet BKA, som til enhver tid forsøker å ha oversikt over hvem som overtar nøkkelposisjonene og hvordan nye strukturer blir bygd opp.

Det var ironisk nok gammelkara i HA Tyskland som i sin tid fikk hentet inn dem som nå står tettest på Neco Arabaci - fordi de selv hadde bruk for fotsoldater. Etter at de i noen år var løpegutter for tyskerne, ble nykommernes rakkertjenester belønnet med tillatelse til å åpne et eget charter.

Grunnleggelsen av en tyrkisk underavdeling i Tyskland ble samtidig begynnelsen på slutten for de som den gangen satt med makta.

Utvist
Neco Arabaci er født i Köln. Han ble i 2004 dømt til 10 års fengsel for lederskap i en kriminell forening, utpressing, alfonseri og omfattende menneskehandel. Mot å godta et livsvarig innreiseforbud, greide Arabaci i 2007 å bli benådet og utvist til Tyrkia.

Siden har han fjernstyrt imperiet sitt av bordeller og andre aktiviteter ved hjelp av stråmenn.

- Vi vet at han flere ganger har forbrutt seg mot innreiseforbudet. Men vi har foreløpig ikke greid å knipe ham, sier en politietterforsker til Bild Zeitung.

Avisa mener å vite at Arabaci med jevne mellomrom drar til Tyskland på kontrollbesøk. 

- Vi venter at Arabaci i løpet av nærmest framtid vil gripe makta i de viktigste tyske byene. Han kommer til å gå over lik, sier en politietterforsker til Bild.