Ny sjef for Hells Angels

Tyrkiske Neco Arabaci (41) er ny sjef for Hells Angels i Europa. Nå frykter tysk politi MC-krig.

Foto: Reuters / NTB Scanpix
Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERLIN (Dagbladet): Neco Arabaci (42) skal i dagene rundt nyttårsskiftet ha gått seirende ut av den endelige maktkampen i HA-toppen. Etter at europasjef Frank Hanbuth for et og et halvt år siden landet i spansk varetektsfengsel, har hans nærmeste kumpaner greid å holde på makta. 

Men det siste året er trykket fra Neco Arabaci blitt stadig tøffere mot «Schnitzel-Walter» og de andre tyskerne i toppen. De siste månedene har yngre medlemmer flere ganger overfalt eldre HA-folk - tilsynelatende i interne stridigheter om inndeling av territorier. På møtet i Izmir - der Arabaci nå har base og eget HA-charter - satte om lag 100 HA-topper fra hele verden hadde hverandre i stevne for å komme fram til en løsning på uoverensstemmelsene i Tyskland og resten av Europa.

Resultatet skal ha vært at mange tyske veteraner den siste tida er blitt kastet ut av klubben, mens andre er blitt rådet til å forsvinne frivillig.

Sin egen skyld Maktskiftet i Tyskland blir nøye overvåket av forbundskriminalpolitiet BKA, som til enhver tid forsøker å ha oversikt over hvem som overtar nøkkelposisjonene og hvordan nye strukturer blir bygd opp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.