Ny sjef for hysj-hysj

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det er helt umulig å få noen med bare middels kjennskap til Politiets sikkerhetstjeneste (PST) til å vedde imot at tidligere statssekretær Jørn Holme kommer til å få jobben som ny sjef der. Og det er trolig flere med de riktige kvalifikasjonene som har sett denne ansettelsesprosedyren fra samme vinkel, og derfor har latt være å søke. Holme bedyrer selvsagt at han har søkt på helt vanlig vis, uten noe løfte fra sin tidligere sjef gjennom tre år om at akkurat han vil få jobben.

Det kan vel tenkes at justisminister Odd Einar Dørum til slutt synes det blir litt for voldsomt å gi jobben til Holme. I hvert fall bør ansettelsen foregå ved settestatsråd. Vi er klar over at alle impliserte hevder at alt i denne prosessen er formelt korrekt og helt uangripelig, men det er et problem at slik ser det ikke uten videre ut, sett her fra utsiden. Jørn Holme er sikkert en utmerket politiker og politimann, som har muligheter til å bli en god sjef for PST. Vi skulle likevel gjerne ha sett en åpnere prosess der sjansene til dem som har søkt, framsto som mer reelle, og at enda flere søkeres kvalifikasjoner kunne måles mot hans.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer