Ny sjekk av Kristins påståtte alibi

FROGNER (Dagbladet): Veronica Orderuds forsvarere, Heidi Ysen og Frode Sulland, stevner to nye vitner som begge skal forklare seg om Kristin Kirkemo Haukelands påståtte alibi for drapsnatta. - Bakgrunnen er et Dagblad-oppslag i forrige uke, sier Ysen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsvareren opplyser at det også kan bli aktuelt å stevne på nytt et kvinnelig vitne (22) som alt har forklart seg i saken om Kristins angivelige alibi. Aktoratet spurte da 22-åringen rett ut om det var hun som kjørte aviser drapsnatta, og ikke Kristin. Hun nektet for det.

Møtte Kristin

Kristin hevder bestemt at hun kjørte Aftenposten sammen med en kamerat, Tommy, natt til 22. mai 1999, da trippeldrapet skjedde - et alibi det er stilt store spørsmål ved.

Dagbladet kunne torsdag avsløre at en pensjonist hadde forklart til Oslo-politiet for kort tid siden at han hadde møtt en mor med datter på Fri rettshjelps kontor i Oslo i fjor høst.

Ifølge pensjonisten innledet de tre en samtale på venterommet, og kom inn på Orderud-saken.

- Ble truet

- Dattera fortalte meg at det var hun som hadde sittet på avisbilen den aktuelle natta, og ikke Kristin. Hun virket nervøs. Hun sa at Kristin hadde framsatt sterke trusler mot henne, og hun fryktet for sitt liv, forklarer pensjonisten.

Da han kom hjem fra Fri rettshjelp, fortalte han umiddelbart hele historien til sin egen datter. Pensjonisten har hele tida fulgt med i Orderud-saken, og valgte til slutt å gå til politiet med sin historie.

Advokat Ysen bekrefter altså at det er Dagblad-oppslaget som ligger til grunn for at Sulland og hun har stevnet pensjonisten og hans datter for Nes herredsrett. De to vil vitne i dag eller onsdag.

Interessant

- Vi har også mottatt et notat fra Oslo politidistrikt om hva pensjonisten har forklart, og det er interessant for oss. Sammenholdt med Dagbladets sak har vi bedt om at han og dattera blir stevnet som vitner. Bakgrunnen for at vi gjør dette, er Kristin Kirkemo Haukelands generelle troverdighet og hennes motiv for eventuelt å forklare seg usant i saken som helhet. Jeg mener også at vitneførselen på fredag skapte ytterligere grunnlag for at vi med god grunn kan si at det er tvil om hvorvidt Kristin kjørte avisa natt til 22. mai 1999 eller ikke, sier Ysen.

- Er det aktuelt å innkalle et vitne, en 22 år gammel kvinne, på nytt i denne forbindelse?

- Ja, det vil vi vurdere etter at pensjonisten og hans datter har forklart seg for herredsretten. Vi mener det er grunn til å sette spørsmålstegn ved forklaringen til dette vitnet, som altså har forklart seg om blant annet Kristins påståtte alibi. Vi har en klar oppfatning av dette vitnet. Av den grunn er de nye vitnene som nå er stevnet etter Dagblad-oppslaget, interessante av flere grunner, sier Ysen.

TVIL: Kristin Kirkemo Haukeland hevder hun kjørte aviser sammen med en kamerat da drapene skjedde. Etter et oppslag i Dagbladet sist torsdag, ar Veronica Orderuds forsvarere stevnet to nye vitner for å undersøke Kirkemo Haukelands påståtte alibi. Disse vitner i dag eller onsdag.