Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny sjokkmåling for Frp

Rekordlav oppslutning på 9,2 prosent.

ELENDIG OPPSLUTNING : Den dårligste oppslutningen Sentio har målt siden de startet å gjøre partimålinger for DN i oktober 1997
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
ELENDIG OPPSLUTNING : Den dårligste oppslutningen Sentio har målt siden de startet å gjøre partimålinger for DN i oktober 1997 Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Frp får rekordlave 9,2 prosent oppslutning i februarmålingen, som er foretatt av Sentio Research Norge for Dagens Næringsliv. Det er det den dårligste Frp-oppslutningen Sentio har målt siden de startet å gjøre partimålinger for DN i oktober 1997, skriver DN.

Samtidig får Arbeiderpartiet rekordhøye 43,4 prosent. Statsminister Erna Solbergs Høyre faller med to prosentpoeng fra januarmålingen, og er nede på 21,4 prosent. I sum medfører målingen at det rødgrønne flertallet er tilbake med god margin.

Fremskrittspartiet har ifølge målingene mistet over 200.000 velgere siden valget i 2013, da partiet fikk 16,3 prosent oppslutning.

Denne slutter seg inn i rekken av dårlige målinger for regjeringspartiet, som sliter med oppslutningen etter flere tunge saker den senere tiden.

- Hovedsakelig dreier det seg om politisk gjennomslag. Her har vi alle et forbedringspotensial, enten man sitter i regjering, storting eller representerer partiet på en annen måte, sier Frp-nestleder Per Sandberg til DN.

-Ikke bra nok Frp's parlamentariske leder Harald T. Nesvik sier til Dagbladet at han ikke er fornøyd med tallene.

- Det er ikke bra nok. Vi har absolutt en jobb å gjøre knyttet til å få fram hva vi har fått til det siste halvannet året, det har på sett og vis druknet i andre ting. Derfor må vi bare jobbe tøffere og bli flinkere på å få fram hva vi har fått til.

Nesvik vil ikke legge for mye vekt på målingen som DN bringer i kveld, og forteller at partiet i snitt har oppnådd en oppslutning rett i underkant av elleve prosent på februarmålingene.

- Men det er uansett åpenbart at vi har en jobb å gjøre.

- Ser du dette i lys av bråket mellom Sandberg og KrF?

- Nei, det gjør jeg ikke. Det jeg ser det i lys i av, er at vi over tid ikke har kommet gjennom lydmuren med hensyn til hva vi har fått til. Det må vi må flinkere på. Og får vi til det, vil nok også tallene snu. Så vi får bare brette opp ermene og stå på.

Hele Norges coronakart