Ny sjokkmåling for Jens

Den tilsynelatende bunnløse tillitssvikten mellom Arbeiderpartiet og velgerne fortsetter. I går kveld offentliggjorde TV2 en gallup som viser ny rekordlav oppslutning på nitriste 21 prosent for regjeringspartiet, mens Høyre får 34,5 prosent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norsk Gallups tilsvarende måling for TV2 og VG forrige måned, viste også 34,5 prosent for Høyre, mens Ap hadde 22 prosent. Forbausende stabilt, altså, også for de andre partiene. Og Høyreleder Jan Petersen vet nesten ikke hva han skal si:

- Det er fantastisk inspirerende. Nå går valgkampen inn i en ny fase etter sommerferien, og det at vi forsvarer kjempetallene fra juli - til tross for Arbeiderpartiets hardkjør mot oss - ja det er bare... ja, fantastisk, sier Petersen til Dagbladet.

Han tror at Ap nå må innse at partiets måte å drive valgkamp på inntil nå, med knallharde angrep på Høyre, har vært feilslått.

- Og jeg regner med at valgkampen nå vil hardne til de fem ukene som gjennstår, sier Petersen. Som nå virkelig begynner å tro på at Høyre kan bli landets største parti etter høstens valg.

- Dette begynner å smake av fugl, sier Jan Petersen.

Og Jens Stoltenberg? Forskriftsmessig optimistisk:

- Vi har hatt sommerferie. Det er nå det starter. Og jeg tror velgerne vil forstå at det vi foreslår er viktig - og riktig, sa han til TV2 i går kveld.

Om det vil slå positivt ut, gjenstår å se. Håpet ligger i at at et rekordhøyt antall velgere ikke har bestemt seg enda.