Ny sjokkmåling for Støre

Ap får sin dårligste måling noensinne. Halvparten av velgerne hans har forlatt den synkende Ap-skuta.

NY SMELL: Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) får stryk av velgerne på Dagbladets ferske partibarometer. Hver andre velger fra stortingsvalget har forlatt partiet. Foto: Ole Martin Wold / NTB

NY SMELL: Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) får stryk av velgerne på Dagbladets ferske partibarometer. Hver andre velger fra stortingsvalget har forlatt partiet. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det er et dramatisk dårlig resultat for Ap, sier valgforsker Johannes Bergh.

Jonas Gahr Støre og Ap har blitt bombardert med elendige meningsmålinger de siste ukene, og Ipsos ferske partimåling utført på vegne av Dagbladet gir ingen trøst.

Ap får en oppslutning på 18,1 prosent. Det er det laveste Arbeiderpartiet er målt til av Ipsos siden deres forgjengere startet målinger i 1976. Hadde resultatet vært stortingsvalg, hadde det vært det dårligste siden 1906. Det er to år etter at Ålesund brant.

- Elendig

- Vi er i en veldig krevende situasjon som en følge av krigen i Ukraina. Prisene stiger, renta stiger og økonomien blir strammere i hverdagen. Jeg skjønner godt at mange kjenner utrygghet på kroppen, og har høye forventninger til oss som et styringsparti, sier partisekretær i Ap, Kjersti Stenseng til Dagbladet.

- Det er ingen store endringer, men i et lengre perspektiv er det rett og slett et elendig resultat som partiet åpenbart ikke er fornøyd med, sier Bergh, som jobber ved Institutt for samfunnsforskning.

Den elendige Ap-målingen går inn et dystert mønster for Støre og co. I September endte de på en gjennomsnittlig oppslutning på 20 prosent, ifølge pollofpolls.no. Denne måneden har flere målinger vist dem nede på 18-tallet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer