Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny sjokkvideo: Kjører slalåm mellom biler i 250 km/t

- Skremmende og forkastelig, raser sjefen i Utrykningspolitiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Råkjøringen starter rett utenfor Stavanger sentrum på motorveien, E39. Mot Sandnes kjører motorsyklisten slalåm mellom biler i hastigheter over 200km/t.

Føreren passerer Mosvatnet og dundrer så gjennom Auglendstunnelen i en voldsom fart.

Seinere i videoen er sjåføren oppe i hastigheter over 250 km/t.

Videoen ble lagt ut på nettstedet Youtube 23. juni. Brukeren har registrert seg som en norsk 21-åring.

- Leker på veien og skryter etterpå Sjefen i Utrykningspolitiet (UP), Runar Karlsen, reagerer med avsky på videoen.

- Det er forkastelig når noen leker seg på veien på denne måten og i tillegg skryter av det etterpå. En slik sak vil helt klart kvalifisere til beslag av førerkort over lengre tid og ubetinget fengsel, sier han til Dagbladet.

Han frykter at slike videoer kan oppilde andre.

- Det er skremmende at det kjøres så fort, og at det legges ut video av dette for å lokke andre til å gjøre det samme, sier han.

Derfor mener Karslen at det er viktig at slike saker etterforskes.

- Det vil være naturlig å starte etterforskning i denne saken, og forsøker å identifisere sjåføren eller kjøretøyet. Det vil være lokalt politi som bestemmer dette. Det vil være avskrekkende og forebyggende dersom slike saker blir oppklart.

Men jourhavende jurist i Rogaland politidistrikt forklarer at slike saker ofte kan være vanskelig å løse.

- I en svært stor del av denne typen saker så vil gjerningsmannen forbli ukjent, ettersom identifikasjon er vanskelig. Men dette viser at det er elementer i trafikken som totalt mangler respekten for regler, og bruker trafikken som sin hjemmebane og gjør som de vil, sier Per Terje Brundtland

Trafikk-ansvarlig i distriktet er for tiden på ferie og var derfor ikke tilgjengelig for en kommentar.

Økning i sjokkfart UP-sjefen tror ikke at råkjører er alene om villmannskjøringen på norske veier.

- Vi ser dessverre graverende tilfeller over hele landet. I bergensområdet tok vi nylig en sjåfør i 166 km/t med over én i promille. Ved E18 i Vestfold ble en tatt i over 200 km/t. Men så ekstreme hastigheter er heldigvis unntaksvis.

- Vi tar flere i grov hastighet enn tidligere, og tallene på dette området er fortsatt altfor høye, sier Karslen.

Samtidig har det så langt i år vært færre dødsfall på norske veier enn i fjor. Så langt har 113 liv gått tapt i trafikken. Og så langt i juni og juli, som går for å være høyrisiko-måneder, er tallet 22.

- De aller fleste av dem skjer etter at folk tar helt unødvendige sjanser. Årsaken til at tallet har gått ned er nok at folk flest kjører noe mer forsiktig, i tillegg til at akuttmedisinen har blitt vedre. Vegvesenet har punktmålinger over hele landet som viser at snitthastigheten er noe fallende.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media