Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny skandale i Forsvaret

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsvarsminister Kristin Krohn Devold sier at Forsvaret har kontroll med økonomien, og skylder på overgangsproblemer fra ett regnskapssystem til et annet når Riksrevisjonen ikke vil godkjenne

etatens regnskap for 2003. Det er litt uvirkelig. Som om det er noen andre enn forsvarsministeren som har ansvaret for at regnskapene for 30 milliarder av fellesskapets midler er i orden til enhver tid.

Forsvarsminister Krohn Devold gjorde et sterkt inntrykk på nasjonen da hun satt som gjest i prateprogrammet til Fredrik Skavlan og forsikret at hun hadde full kontroll med det som foregikk i Forsvaret. Det var ikke det inntrykket alle vi andre satt med akkurat da. Da hun forleden i Stortinget ble konfrontert med kritikken fra Riksrevisjonen, forsikret hun at kontrollen i Forsvaret aldri har vært bedre. Da hun satt i høringsrommet til forsvarskomiteen for litt siden, forsikret hun at det intet betydde for landets beredskap at Marinen skulle ligge i land ut året.

Det er kanskje menneskelig å avvise avslørte problemer med å beskrive en alternativ virkelighet når man sitter med ansvaret for å løse problemer og ikke vet helt hvordan. Men det er ikke hva vi har rett til å vente av en statsråd. Det er en skandale når Riksrevisjonen, etter gjennom flere år å ha levert anmerkninger til Forsvarets regnskaper, velger å underkjenne regnskapet for 2003. Det er bedrøvelig ansvarsfraskrivelse når forsvarsministeren skylder på overgangsproblemer i regnskapssystemene.

Forleden kom meldinger om at overskridelsene i det pågående fregattprosjektet blir formidable. Vi har ikke sett snurten av en realistisk plan for å takle det problemet når det melder seg. Forsvarsminister Kristin Krohn Devold lyser av trivsel på jobben når hun kan paradere foran TV-kameraer i ulike varianter av feltuniform sammen med noe av det kostbare utstyret Forsvaret til enhver tid handler inn. Det blir stadig mer åpenbart at hun har tilbrakt altfor lite tid på kontoret i sivil og i arbeid med å løse de konkrete utfordringene jobben innebærer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media