Ny skandale ryster Sverige

Har arvtakeren etter statsekretæren som gikk etter fylleklining rent mel i posen?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nok en skandale ryster regjeringen i Sverige. Den avgåtte statssekretæren Ulrika Schenströms etterfølger Nicola Clase anklages for å ha brukt svart arbeid for å få pusset opp leiligheten sin.

Talsmenn for regjeringen bekreftet natt til fredag påstandene i Stockholm-tabloiden Expressen. Anklagene er et hardt slag for Clase, en fremadstormende politiker som er blitt kalt Sveriges svar på den amerikanske utenriksministeren Condoleezza Rice.

Men de er også et nytt hardt slag for Reinfeldt, som hadde sett seg ut Clase som en av sine nærmeste og fortroligste medarbeidere. Statsministerens pressetalsmann Edvard Unsgaard sier til avisen Dagens Nyheter at regjeringen «beklager de feil som er gjort».

- Hvor mye penger er det snakk om, spør Dagens Nyheter. - Det vet jeg ikke, svarer Unsgaard. - Visste statsministeren om dette, spør avisens medarbeider videre. - Det vet jeg ikke, svarer Unsgaard igjen.

Expressen har på sin side forsøkt å få kontakt med Nicola Clase selv, men ikke greid å få tak i henne. Den har dermed ikke fått noen kommentar til påstandene om at hun og hennes mann fikk pusset opp et hus av folk som gjorde jobben uten kvittering.

(NTB)

GOD ERSTATTER? Ulrica Schenströms erstatter, Nicola Clase (til høyre), skal ifølge Expressen ha betalt svarte penger til håndverkere for utbedring av familiens fritidshus i Stockholms skjærgård. Arkivfoto: Sven-Erik Sjöberg / DN / SCANPIX
GOD ERSTATTER? Ulrica Schenströms erstatter, Nicola Clase (til høyre), skal ifølge Expressen ha betalt svarte penger til håndverkere for utbedring av familiens fritidshus i Stockholms skjærgård. Arkivfoto: Sven-Erik Sjöberg / DN / SCANPIX Vis mer