Ny skatt blir nå stoppet?

Med ny regjering tror Finans Norge det er nærmest utenkelig at den nye Tobin-skatten blir innført.

SKATT: Finans Norge anser det som usannsynlig at Erna Solberg og en ny regjering vil innføre den nye Tobin-skatten i Norge. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
SKATT: Finans Norge anser det som usannsynlig at Erna Solberg og en ny regjering vil innføre den nye Tobin-skatten i Norge. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): I omtrent ett år har 11 EU-land sagt at de vil innføre en skatt på finanstransaksjoner som skal bringe inn opptil 260 milliarder kroner i året, skriver Finansavisen i dag.

SV vil ha skatt på aksjehandel Til nå er regjeringspartiet SV det partiet som klarest har støttet en transaksjonsavgift på handel med aksjer og obligasjoner.

Den borgerlige valgseieren gir nå bortimot null sannsynlighet for at det blir innført noen tilsvarende skatt i Norge.

Det mener bransjeorganisasjonen Finans Norge, som representerer mer enn 200 finansforetak og finanskonsern som er aktive i det norske markedet.

Negativ til skatten - Det er ingenting som tyder på at en ikke-sosialistisk regjering vil innføre denne avgiften i Norge, fastslår Jan Erik Fåne, kommunikasjonsdirektør i Finans Norge, overfor Finansavisen.

Han legger til at de sannsynligvis vil følge de øvrige nordiske landene i deres negative holdning til transaksjonsskatt.

Flere nyheter Strålende sommer - labert hyttesalg
Hvor mye tror du det koster å fyre med ved?
Lovforslag om gjeldsregister