- SOM EN 20-ÅRING: - Når det gjelder hudens biomarkører fant vi at den hadde brakt huden tilbake på nivåene til en 20- eller 30-åring, sier dr. Ivan Petyaev, mannen bak den nye skjønnhetssjokoladen. Foto: fra reklamebrosjyre
- SOM EN 20-ÅRING: - Når det gjelder hudens biomarkører fant vi at den hadde brakt huden tilbake på nivåene til en 20- eller 30-åring, sier dr. Ivan Petyaev, mannen bak den nye skjønnhetssjokoladen. Foto: fra reklamebrosjyreVis mer

Ny skjønnhetssjokolade gjør huden 20-30 år yngre, hevder produsenten

Men er supersjokoladen Esthechoc for god til å være sann?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Er du en elegant, velstående, utdannet bykvinne på 30 pluss, og dessuten villig til å betale ekstra for høykvalitets skjønnhetsbehandling og til å lære mer om hvordan du kan forbli sunn, ung og vakker?

Da mener dr. Ivan Petyaev at han har sjokoladen for deg.

Skjønnhetssjokolade Dr. Petyaev er mannen bak den nye vidunder-sjokoladen Esthechoc, som i neste måned lanseres på Global Food Innovation Summit i London.

Til britiske The Telegraph sier Petyaev som presenteres som tidligere forsker ved Cambridge Universitet at hans firma Lycotec har utført tester med folk i i 50- og 60-årene. Han forteller om forbløffende resultater av «skjønnhetssjokoladen», som har et kakaoinnhold på 72 prosent.

Ifølge en åttesiders brosjyre bekrefter kliniske data «statistisk signifikante forbedringer» etter bare tre ukers bruk. Stoffene som gir denne effekten oppgis til å være de «anti-aldrende» anti-oksidantene flavanol og astaxanthin.

- Når det gjelder hudens biomarkører fant vi at den hadde brakt huden tilbake på nivåene til en 20- eller 30-åring. Så vi har forbedret hudens fysiologi, sier Petyaev til The Telegraph.

Bedre enn laks Flavanol-nivået i en bit på 7,5 gram oppgis å tilsvare 100 gram mørk sjokolade, og selv om Esthechoc smaker umiskjennelig av sjokolade, gir en 7,5-grams bit like høye astaxanthin-nivåer som 300 gram villaks fra Alaska.

En rekke britiske medier har de siste dagene meldt om den nye sjokoladens positive effekter, men flere eksperter kommer også med kritiske merknader.

Dr. Nick Lowe, presidenten i den britiske hudlegeforeningen, (British Association of Dermatologists) mener det er lite sannsynlig at sjokolade kan reversere rynker skapt av røyking og for mye tid tilbrakt i sola.

Flamingo-farge «Den beste tilnærmingen er å begynne å ta vare på huden og slutte å røyke», sier Lowe til Sky News, som melder at flere hudleger mener flere tester må til for å bekrefte virkningene Esthechoc skal ha.

Astaxanthin er det samme stoffet som gir flamingoen sin rosa farge, og professor Naveed Sattar ved Glasgow Universitet er opptatt av at inntaket bør begrenses.

«Å spise for mye sjokolade betyr mer kalorier, som betyr fedme», sier han til Daily Mail. Ifølge produsenten inneholder en 7,5 grams bit bare 38 kalorier, men spørsmålet er om du greier å stoppe der hvis løftet om en «deilig» og «fløyelsesmyk» smak holder stikk.

Professoren mener det må flere tester til for å underbygge de «latterlig sterke» påstandene i markedsføringen.

Velstående menn Ifølge Daily Mail skal mer enn 3000 frivillige ha deltatt i testene.

Målgruppe nummer to for den nye sjokoladen er «velstående menn som ønsker å kjøpe noe spesielt» til sin partner - eller som rett og slett vil holde på en ungdommelig framtoning i en stressende forretningshverdag.

SJOKOLADE FOR SKJØNNHET: Har du dårlige hud-erfaringer med å spise for mye av disse, er snart den tidligere Cambridge-forskeren Ivan Petyaev på markedet med en skjønnhetssjokolade. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
SJOKOLADE FOR SKJØNNHET: Har du dårlige hud-erfaringer med å spise for mye av disse, er snart den tidligere Cambridge-forskeren Ivan Petyaev på markedet med en skjønnhetssjokolade. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer