Ny skole forbyr sex, øl og røyk

Skoletid uten sex, øl og røyk - det vil bli virkeligheten for studenter ved Maritastiftelsens nye skole i Oslo. De må skrive under en kontrakt der de forplikter seg til å være avholdende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Studentene ved lederskolen vil være i 20-30-årsalderen, og vil gå på skolen på dag- og kveldstid, sier Erik Fritzsønn i stiftelsen Kraft til Dagbladet :på nettet.

Skolen er spesielt rettet mot personer i rehabilitering for narkotikamisbruk, samt andre potensielle leder-emner som kan gå inn i Maritastiftelsens arbeid. Lederskolen skal etter planen legges til Stabekk. Den kristne Maritastiftelsen stiller høye moralske krav til sine disipler. De må holde seg unna sex, øl og røyk i studietida.

Søknaden fra Maritastiftelsen skulle behandles av Kultur- og utdanningskomiteen i Oslo kommune onsdag, men ble utsatt etter at det ble satt spørsmålstegn ved om skolens vedtekter var lovlige. Blant annet er det uengihet mellom kommunen og stiftelsen hvorvidt skolen skal regnes som en folkehøgskole eller privatskole. I de opprinnelige reglene for skolen var personer som lever «som samboere» bannlyst. Nå har søkerne endret ordlyden.

- Vi har fortalt hva vi står for. Reglene er ikke nevneverdig endret, men det er ikke lett å forstå hvordan departementale mennesker ønsker ordlyden, sier Erik Tronrud i Maritastiftelsen til avis1.

Saken er planlagt for ny behandling i Oslo-byråkratiet 22. mars.