Ny skoleskyting i USA

WILLIAMSPORT: En tenåringsjente skjøt og såret en klassevenninne i kantina på en katolsk skole i Pennsylvania i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Episoden inntraff bare to dager etter at to tenåringer ble skutt og drept og 13 skadd på en skole i San Diego i California.

Den siste episoden skjedde da jenta, som gikk i åttende klasse, tok fram et skytevåpen og skjøt vilt rundt seg i kantina, der rundt halvparten av skolens elever befant seg. En 13-åring ble truffet i armen, men hun greide å rømme sammen med alle de andre elevene, som slapp uskadd fra dramaet.

Avvæpnet av rektor

Jenta som skjøt ble arrestert etter at skolens rektor overtalte henne til å legge våpenet ned på gulvet. Politiet og skoleledelsen kunne ikke si noe om bakgrunnen for at jenta brukte skytevåpen, men de to skal ha kranglet før skytingen.

Det er første gang en jente har vært involvert i de mange skyteepisodene i USA i de siste årene. Hun ble identifisert som 14 år gamle Beth Bush.

Onsdag ble også den 15-årige gjerningsmannen fra skyteepisoden i San Diego framstilt for varetektsfengsling, siktet blant annet for drap, drapsforsøk og bruk av dødelig våpen.

Kledd i en oransje fangedrakt så Andrew Williams ned i gulvet under mesteparten av det ti minutter lange rettsmøtet.

Skjøt på måfå

Ifølge politiet skjøt han 30 skudd på måfå mens de andre elevene flyktet skrikende ut av skolebygningen, og han hadde ennå åtte skudd igjen i kammeret da han ble anholdt.

Onsdag ble en annen skyteepisode muligens avverget da politiet i den lille byen Twentynine Palms 15 mil øst for Los Angeles arresterte to 17-åringer som angivelig planla en massakre.

De to ble overhørt mens de snakket om en liste over andre elever som skulle skytes. Politiet fant et gevær og en liste med 16 navn på gutter som angivelig skulle bli ofrene i hjemmene til de to guttene.

(NTB)