Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny skyskraper i dødens ruiner

Amerikanerne vil bygge nye skyskrapere med 60 etasjer i ruinene til World Trade Center.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

World Trade Centers tvillingskyskrapere ble lagt i ruiner etter terrorangrepene 11. september da to kaprede passasjerfly ble brukt som bomber mot bygningen som er blitt kalt ett av kapitalismens fremste symboler.

Men mannen som sitter på leasingavtalen til den verdifulle eiendommen på nedre Manhattan, investoren Larry Silverstein, har lagt planer for den enorme gravplassen midt i New York: Om fem år skal det være nye, lavere skyskapere med shoppingsenter og kontorlokaler der det gamle World Trade Center sto.

Silverstein fortalte om planene onsdag etter et møte med New Yorks nyvalgte borgermester Michael Bloomberg.

Komplekset vil også bestå av skyskrapere, men bare halvparten så høye som de tidligere tårnene i World Trade Center. De besto av 110 etasjer og ruvet 411 meter til værs. De nye skyskraperne vil ha færre enn 60 etasjer. Hvordan komplekset blir seende ut rent arkitektonisk, er ennå ikke klart.

Silverstein har fått med seg en gruppe investorer som er villig til å støtte prosjektet. Det vil koste flere milliarder dollar.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!