Ny skytetragedie i USA

Først skjøt han fire personer på en McDonalds-restaurant. Deretter gikk han til nærmeste Burger King-restaurant - der han skjøt en.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagen etter at en seks år gammel gutt skjøt og drepte en jevnaldrende jente på en barneskole i Michigan, rammes USA atter en gang av en skytetragedie. Denne gang i byen Wilkinsburg utenfor Pittsburgh i delstaten Pennsylvania.

Det er den amerikanske tv-stasjonen KDA-TV som melder om det siste dramaet, som startet i dag klokken 11.00 lokal tid, 18.00 norsk tid. I følge tv-stasjonen skal en mann ha satt fyr på leiligheten sin før han gikk amok med et skytevåpen i nærmiljøet. Først skal han ha skutt gjennom drive-through vinduet på McDonaldsrestauranten med et håndvåpen. Inne i restauranten rettet han våpenet mot to andre og fyrte av. Den fjerde personen ble skutt på parkeringsplassen, mens det femte offeret ble skutt på Burger King. Et av skuddofrene omkom.

- Han kom rett mot oss og begynte å skyte. Jeg trodde han bare skulle spørre om veien eller noe sånt, sier Candy Zambo til CNN. Våpendesperadoens skudd traff stefaren hennes.

Politiet pågrep våpen-desperadoen i en kontorbygning, som blant annet inneholdt en barnehage og et eldresenter, i nærheten av restaurantene en halvtime etter at dramaet startet. Ifølge Bob Harvey som styrer det lokale nødtelefonnettet, skal mannen ha holdt fem gisler.

- Vi prøver fortsatt å finne ut hva som har skjedd, sier vaktsjef Henry Hoffman ved Wilkinson-politiet.

birgitte.fahlvik.hoff@dagbladet.no

OMRINGET: Bare en halvtime etter at de første skuddene smalt på en McDonald-restaurant, ble våpendesperadoen pågrepet av politiet.