Ny skyting i Ramallah

Kraftig skyting brøt ut tidlig lørdag i Ramallah der den palestinske lederen Yasser Arafat befinner seg under israelsk beleiring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Situasjonen er kritisk for palestinernes leder.

Etter at Yasser Arafat ble erklært fiende av Israel må han nå klare seg på to rom i en kjeller, uten strøm eller telefon. Arafat er nå fullstendig isolert fra omverden etter at også mobiltelefonen hans sluttet å virke i morges. Han har heller ikke mat, ifølge nyhetsbyrået DPA.

Den israelske hæren kuttet vann- og strømforsyningen til Arafats hovedkvarter da de begynte skytingen i går.

Nå truer Yasser Arafats Fatah-organisasjon med å trappe opp angrepene mot israelske soldater og bosettere.

I brann

Ifølge AFP står en seksetasjers høy bygning i flammer og tykk svart røyk flommer ut.

Geværild og minst en eksplosjon, trolig fra en håndgranat, er blitt hørt. Det skal også ha vært flere gatekamper natt til lørdag mellom palestinere og israelske styrker, men foreløpig er det ingen meldinger om skadde.

Gjenokkupasjonen av Beit Jala kom etter at den israelske hær tidligere fredag hadde besatt Ramallah og trengt inn i den palestinske presidenten Yasser Arafats hovedkvarter og brutt strøm- og vannforsyningen. Lørdag sto stridsvogner fortsatt like ved hovedkvarteret.

Israelske soldater overtok også kontorene som brukes av palestinske og utenlandske medier i Ramallah. Pressefolkene, blant annet journalister fra det ansette nyhetsbyrået Reuters, ble kastet ut av bygningen.

Israelerne har gjort det klart at de ikke er ute etter å «eliminere» Yasser Arafat, et penere uttrykk for å drepe ham. Den israelske regjeringstalsmannen Ari Pevsner gjentok fredag overfor sveitsisk fjernsyn at Arafat bare skal isoleres.

Pevsner tilføyde at israelerne håper det vil dukke opp nye palestinske ledere fra en yngre generasjon som ikke er fastlåst i krigsretorikk. Tidligere fredag ble Arafat stemplet som «en fiende» av Israels statsminister Ariel Sharon

NTB

<B>OMRINGET AV ISRAELERNE:</B> Yasser Arafat på sitt kontor fredag kveld. Med stearinlys og maskinpistol.