NY SMELL: Ifølge statssekretær Vegard Einan i Arbeids- og sosialdepartementet skal ikke permitterte få feriepenger på grunnlag av lønnskompensasjonen som er innført. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
NY SMELL: Ifølge statssekretær Vegard Einan i Arbeids- og sosialdepartementet skal ikke permitterte få feriepenger på grunnlag av lønnskompensasjonen som er innført. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer

Ny smell for permitterte

- Ikke grunnlag for feriepenger på denne ytelsen, sier statssekretær.

Publisert

Regjeringen mener permitterte ikke skal få feriepenger på grunnlag av lønnskompensasjonen som er innført under koronakrisen.

- Lønnskompensasjonen Stortinget vedtok 16. mars, er en statlig ytelse. Det er etter departementets syn ikke grunnlag for feriepenger på denne ytelsen, slik som de andre ytelsene heller ikke gir feriepenger, sier statssekretær Vegard Einan (H) i Arbeids- og sosialdepartementet til Klassekampen.

Normalt vil en arbeidstaker motta varsel 14 dager før han eller hun blir permittert og deretter få lønn som normalt de første 14 dagene av permitteringen. Med koronareglene blir fire uker med normal lønn fra arbeidsgiver erstattet med fire dager, som da gir grunnlag for feriepenger. I tillegg betaler staten tilsvarende full lønn i de 18 første dagene av permitteringen, men dette mener altså regjeringen ikke gir grunnlag for feriepenger.

Til nå er det utbetalt 7,6 milliarder kroner i lønnskompensasjon til drøyt 381.000 permitterte arbeidstakere.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer