Donald Trump

Ny smell for Trumps prosjekt

Skjebnen til Trumps drømmemur er fortsatt til vurdering hos Biden-administrasjonen. Men nå forsvinner milliarder av dollar i finansiering.

TEXAS: Utgående president Donald Trump besøker en ny del av grensemuren uka før hans tid i embetet er omme. Bildet er tatt 12. januar 2021. Foto: NTB
TEXAS: Utgående president Donald Trump besøker en ny del av grensemuren uka før hans tid i embetet er omme. Bildet er tatt 12. januar 2021. Foto: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg vil bygge en stor mur, ingen bygger murer bedre enn meg, tro meg. Og jeg vil bygge den billig. Jeg vil bygge en stor mur på vår sørlige grense.

Donald Trump, kjent som TV-profil, forretningsmann og milliardær, kastet seg inn i kampen om presidentskapet sommeren 2015.

- Merk mine ord, sa han allerede da.

Trump fikk fire år i Det hvite hus, men tapte gjenvalget mot demokratenes Joe Biden i fjor høst.

Da var dommen på Trumps drømmemur knusende klar. «Ingen framgang» slo BBC fast, mens tenketanken Third Way omtalte løftet som «Trumps store fiaskomur» samme sommer.

Nå sier Pentagon at det avlyser konstruksjonen av deler av Trumps mur som bygges med finansiering fra militæret, skriver Reuters.

- Alvorlige problemer

I 2019 erklærte Trump nasjonal krise for å omdirigere penger til å bygge muren. I sin første dag i presidentskapet, ba Joe Biden om å stoppe prosjektene på grensa og krevde en gjennomgang av lovligheten av finansieringen og kontraktsmetodene.

- Forsvarsdepartementet går videre med å kansellere alle grenseprosjekter som er betalt for med penger som opprinnelig var ment for andre militære oppdrag og funksjoner, som skoler for barn av militæransatte, militære byggeprosjekter utenlands i allierte nasjoner, Nasjonalgarden og reserveutstyr, sier Pentagons talsperson Jamal Brown i en uttalelse fredag, ifølge Reuters.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer