Coronaviruset:

Ny smitterekord i Norge

Tirsdag ble det registrert 1156 nye smittetilfeller i Norge. Det er ny rekord. Også for Oslo er tallet det høyeste så langt, med 495 nye smittede siste døgn.

SMITTEREKORD: Det siste døgnet er det registrert 1156 nye smittede i Norge. Det er ny rekord. Her testsenter for corona på Adamstuen i Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB
SMITTEREKORD: Det siste døgnet er det registrert 1156 nye smittede i Norge. Det er ny rekord. Her testsenter for corona på Adamstuen i Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det siste døgnet er det registrert 1156 coronasmittede i Norge, ifølge oversikten i MSIS. Tallet er 442 høyere enn samme dag for ei uke siden.

Forrige rekordsmitte på landsbasis ble satt 6. januar med 930 smittede.

Strammet inn

Den nye smitterekorden i Norge kommer samme dag som de nye, strenge innstrammingene i Oslo trer i kraft. Disse kommer på toppen av de allerede inngripede tiltakene.

Tirsdag ble det også strammet kraftig inn på tiltakene i alle kommunene i Viken.

- Vi må nok forvente fortsatt høye smittetall noen dager framover i Oslo og Viken, sa assisterende helsedirektør Espen Nakstad til Dagbladet tirsdag morgen etter at det da ble satt ny smitterekord med 367 nye smittetilfeller.

TESTING: Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad sier det nærmer seg bristepunktet for TISK-strategien i Oslo. Programleder: Ivan Larsson. Vis mer

Ny smitterekord i Oslo

Det siste døgnet er det også satt ny smitterekord i Oslo - bare ett døgn siden forrige rekord ble satt.

Det er registrert 495 nye coronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 214 flere enn onsdag i forrige uke og det høyeste så langt under pandemien.

Tallet er 128 høyere enn ett døgn tidligere, da det ble ny smittetopp. Gjennomsnittet den siste uka er 290 smittede per dag.

Totalt er 24 277 Oslo-borgere registrert smittet siden mars i fjor.

Smittetallene er høyest i bydelen Stovner. Der ligger smittetrykket på 1414 smittede per 100 000 innbyggere de siste to ukene, og det ble registrert 62 nye smittede i bydelen siste døgn. De siste 14 dager er det registrert 471 nye smittede.

Etter det følger bydelene Grorud og Alna, med henholdsvis 1.220 og 1.112 smittede per 100.000 innbyggere de siste 14 dagene.

I bydelen Ullern er smittetallene lavest. Der er smittetrykket på 243 smittede per 100.000 innbyggere de siste to ukene, og det ble det registrert ni nye smittede i bydelen siste døgn. De siste 14 dager er det registrert 84 nye smittede.

NYE TILTAK: Raymond Johansen legger fram de nye tiltakene for Oslo. Vis mer

Over 4 millioner tester utført

Totalt er det nå registrert 82 455 smittede, ifølge meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS).

Drøyt 4,2 millioner coronatester er til nå utført i landet.

448 355 personer har fått første dose av coronavaksinen, og 257 405 personer har fått andre dose.

224 coronapasienter var tirsdag innlagt på sykehus. Det var tre flere enn dagen før.

Til sammen er 641 coronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

63,9 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om ni dødsfall i Norge.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer