Ny smitterekord i Norge

Det siste døgnet er det registrert 4575 coronasmittede i Norge. Dette er det klart høyeste tallet så langt, men forklaringen kan ligge i lav registrering dagen før.

ØKENDE TREND: Line Vold mener økningen i antall sykehusinnleggelser og smittede er bekymringsverdig. Reporter: Marie Røssland. Video: Vegard Krüger. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Taller for onsdag er 2097 høyere enn på samme dag i forrige uke.

Ifølge VG har driftsproblemer hos Norsk helsenett gjort at det ble registrert et uvanlig lavt antall tilfeller på 23. november, og det var derfor ventet et oppsving for 24. november.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 2297 coronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 1859, så trenden er stigende.

Den forrige toppnoteringen gjaldt 16. november og var på 2552 koronasmittede.

FORSIKTIG: Statsminister Jonas Gahr Støre oppfordrer folk til å være forsiktige og vise hensyn til smittesituasjonen under julesesongen. VIDEO: Edward Stenlund/Dagbladet Vis mer

Færre på sykehus

Onsdag var 232 coronapasienter innlagt på sykehus. Det var tre færre enn dagen før.

59 av pasientene ligger på intensivavdeling, og blant dem er 35 på respirator. Det er like mange på intensiv og én flere på respirator sammenliknet med dagen før, ifølge Helsedirektoratets oversikt.

Ved midnatt natt til torsdag var det utført 8,3 millioner coronatester her i landet siden februar i fjor. I alt har 251.397 personer testet positivt.

ADVARSEL: Tyske myndigheter forsøker å få flere til å vaksinere seg mens koronasmittetallene raser oppover. Nå kommer helseminister Jens Spahn med en skarp advarsel. Vis mer

4,2 millioner

Til nå har 4 229 770 personer fått første dose av coronavaksinen, 3 796 698 personer har fått andre og 401 398 har fått tredje dose.

Til sammen er 1049 coronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

59,4 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om 23 dødsfall i Norge.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer