Ny smitterekord

Smittetrenden er stigende.

SMITTETOPP: Assisterende helsedirektør Espen Nakstad forteller at det er flere grunner til at Norge er på smittetoppen. Video: Dagbladet. Reporter: Christian Fjemeros. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
LES ALT OM CORONA

Det siste døgnet er det registrert 6003 coronasmittede personer i Norge. Det er 3644 flere enn samme dag i forrige uke.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 4856 coronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 3844, så trenden er stigende.

Tirsdag var 363 coronapasienter innlagt på sykehus. Det var fem flere enn dagen før.

STRAMMER INN: Jonas Gahr Støre la mandag 13. desember frem nye tiltak for å bremse smittespredningen av coronaviruset, og da spesielt omikronvarianten. Video: Regjeringen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

118 av pasientene ligger på intensivavdeling, og blant dem er 63 på respirator. Det er ni flere på intensiv og én flere på respirator sammenliknet med dagen før, ifølge Helsedirektoratets oversikt.

I alt er 328747 personer registrert med positive coronatester i Norge siden i fjor.

1141 coronasmittede personer er døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall. Seks av ti døde er over 80 år gamle. Blant coronasmittede under 50 år er det meldt om 26 dødsfall.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer