Ny snikskytteralarm i USA

En mann ble i natt skutt på parkeringsplassen ved en restaurant i Virginia. Politiet sperret umiddelbart av flere veier i nærheten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amerikansk politi sier det er for tidlig å si om det er snikmorderen som har slått til igjen, men har tatt alle forholdsregler og sperret av motorveien og flere andre veier i nærheten. Bilene ble i natt stoppet en etter en, og spurt ut om skyteepisoden.

- Vi ser etter en hvit van med et stigestativ på taket, sier politisjefen i Maryland, William Vogt.

Det er et vitne som skal ha observert en slik bil, og liknende biler har blitt observert ved flere av åstende for de andre snikskytterepisodene.

En talsperson for politiet sier at mannen ble skutt med ett skudd i ryggen.

Tilstanden til den 37 år gamle mannen som ble skutt på parkeringsplassen i Ashland i Virginia er foreløpig uklar, men han er kjørt til et sykehus i Richmond.

En ikke navngitt kilde sier derimot at tilstanden skal være «relativt stabil».

Mannen skal ha vært inne i restauranten Ponderosa Steak House i 45 minutter med en kvinne, og de skal ikke ha vært i konfrontasjon med noen på parkeringsplassen. 20.46 lokal tid falt skuddet som såret mannen.

Mannen er trolig en person som kun var på gjennomreise og stoppet for bensin og mat.

Ni drept

Åstedet for skyteepisoden ligger rundt 15 mil fra Washington, og et snikskytter-team som har jobbet med de andre drapene er nå på vei fra Washington.

Siden 2. oktober har ni personer blitt drept og to såret av snikskytteren som har skremt beboerne i forstadene til Washington. Karakteristisk ved hvert tilfelle er at personen har slått til på steder i nærheten av en motorvei, og snikmorderen har skutt personer som har vært opptatt med vanlige gjøremål.

Sist gang snikmorderen slo til var mandag, og dersom det er denne personen som nok en gang har skutt, er det første gang han eller hun slår til i helga. Snikskytteren har heller aldri skutt noen så langt unna Washington.

Kilder: Associated Press, Reuters, Washington Post, NTB og CNN.

Fant hylse i leiebil

<B>LETER:</B> Ser etter en hvit van med stigestativ på taket.
<B>STENGT:</B> Politiet tar alle forhåndsregler og har sperret av motorveier.