Ny spiker i kista til Assad

Syrias ambassadør til Irak har hoppet av. Det er en ny spiker i kista til president Bashar al-Assad.

PREGET: Et portrett av president Bashar al-Assad i en anti-Assad demonstrasjon i opprørssenteret Al-Waar nær Homs.  REUTERS/Shaam News Network
PREGET: Et portrett av president Bashar al-Assad i en anti-Assad demonstrasjon i opprørssenteret Al-Waar nær Homs. REUTERS/Shaam News Network Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nawah al-Fares kunngjorde sin beslutning på en vide lagt ut på Facebook. Han oppfordrer til mytteri.

- Vend geværene mot de kriminelle- Jeg ber de militære om å delta i revolusjonen og forsvare landet og dets borgere. Vend deres geværer mot de kriminelle fra dette regimet, sier al-Fares, ifølge Reuters.

Det er første gang en syrisk ambassadør hopper av i løpet av de 16 månedene opprøret har vart. En grunn til at ingen har hoppet av tidligere er at mange diplomaters familier er samlet i et boligkomplekt i Damaskus, der de ifølge opposisjonskilder holdes under overvåking av syriske sikkerhetsstyrker. Opposisjonen betrakter diplomatenes familie som regimets gisler. Familien til en diplomat som hopper av risikerer å havne i det fryktede sikkerhetspolitiets klør.

Nawah al-Fares er sunni-muslim, slik 75 prosent av syrerne er.

- Bare begynnelsen- Dette er bare begynnelsen av en serie av diplomater som hopper av. Vi er i kontakt med en rekke ambassadører, sier Mohamed Sermini, medlem av paraplyorganisasjonen for regimemotstand, Den sysiske nasjonalrådet.

I forrige uke hoppet general Manaf Tlas av i Tyrkia. Han er en tidligere nær venn av Bashar al-Assad, og også han er sunni.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer