FORESLO ENDRINGER: Den nylig avgåtte SSB-direktøren Christine Meyer hadde foreslått endringer i forskningsavdelingen. De nullstilles av hennes etterfølger. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FORESLO ENDRINGER: Den nylig avgåtte SSB-direktøren Christine Meyer hadde foreslått endringer i forskningsavdelingen. De nullstilles av hennes etterfølger. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Ny SSB-direktør nullstiller foreslåtte endringer i forskningsavdelingen

Men det kan komme endringer på sikt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SSBs konstituerte direktør, Birger Vikøren, nullstiller de foreslåtte endringene i forskningsavdelingen.

- Mitt råd til styret er å avvente alle endringer i forskningsavdelingen til etter at forslaget til ny statistikklov har vært ute på høring, sier Vikøren til NTB.

Dette betyr at forskningsavdelingen går inn i 2018 med samme kriterier som i 2017. Men den nye administrerende direktøren understreker at innretningen av forskningsavdelingen vil bli vurdert etter at lovforslaget har vært på høring.

- At vi nullstiller endringene i avdelingen nå, betyr altså ikke at det ikke kommer endringer i forskningsavdelingen på litt sikt, sier Vikøren.

Endringene var foreslått av hans forgjenger, Christine Meyer, som fratrådte som SSB-sjef for halvannen uke siden.

Bakgrunnen for at hun til slutt måtte gå er interne stridigheter i SSB og bekymringen omorganiseringsprosessen hadde skapt.

Den største uenigheten knyttet seg at forskningsavdelingen krympes kraftig og flere forskere skulle flyttes til statistikkavdelingen mot sin vilje.

Det som gjorde omplasseringsarbeidet ekstra politisk betent er at forskningsleder Erlin Holmøy, forfatteren av det såkalte innvandringsregnskapet, var en av dem som skulle flyttes.

Men nå nullstilles altså flyttingen av den nye SSB-sjefen.

I notatet fra Vikøren til SSB-styret går det også fram at alle innplasseringer av ansatte i en ny organisasjon skal reverseres.

- Forskningen i SSB skal gi tilbakevirkning til statistikken, den skal inneholde empiriske forskningsbaserte studier med relevans for den norske samfunnsutviklingen, og kvalitetssikring gjennom internasjonal publisering skal fortsatt være en viktig del av forskningsvirksomheten i SSB, framholder Vikøren.

(Dagbladet/NTB)