Ny Statoilsjef

Mannen som overtar sjefstolen i Statoil etter Harald Nordvik heter Olav Fjell.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fjell er hentet fra stillingen som administrerende direktør i Postbanken. 48-åringen er sivilingeniør og har tidligere vært økonomidirektør i Kongsberg Våpenfabrikk og i ledelsen i Bergen Bank. Han begynner i Statoil 24. september.

Nyutnevnt Statoil-sjef Olav Fjell vil som sin forgjenger delprivatisere og kapre flest mulig av statens direkte-eide andeler på sokkelen. Dessuten vil den avtroppende Postbank-sjefen skape et Statoil som er lønnsomt med en oljepris på 10-12 dollar.

- Vi må skape trygghet med gode resultater med så lave oljepriser som 10-12 dollar, sier Olav Fjell på spørsmål om hva som blir hans hovedutfordring som Statoil-sjef.

Fjell vektlegger dessuten at han har sagt ja til jobben på grunnlag av den strategi Statoil-styret har trukket opp i sitt innspill til oljemeldingen: Statoil skal delprivatiseres og Statoil bør overta hele eller vesentlige deler av statens direkte-eide andeler på sokkelen.

- Det er viktig å privatisere for å få den samme hastighet i beslutningene som private selskaper har. Dessuten har et privatisert selskap aksjemarkedets krav til seg hver eneste dag. Det er sunt, mener Fjell.

(NTB)