Kampen om makta 2017

Ny statsministermåling: Jonas faller dramatisk i popularitet

Erna Solberg haler innpå. 

DØDT LØP: Erna Solberg følger Jonas Gahr Støre i Dagbladets statsministermåling for januar. Her diskuterer de under et frokostmøtet hos Status Teknologi-Norge denne uka. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
DØDT LØP: Erna Solberg følger Jonas Gahr Støre i Dagbladets statsministermåling for januar. Her diskuterer de under et frokostmøtet hos Status Teknologi-Norge denne uka. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Januarmålingen Ipsos har gjort for Dagbladet viser at det er uhyre jevnt mellom de to statministerkandidatene.

Når respondenter skal velge mellom de to uavhengig av partivalg, ender Jonas Gahr Støre (Ap) med 47 prosent oppslutning.

Erna Solberg (H) følger hakk i hæl med en oppslutning på 46 prosent.

23 prosent av respondentene mener hun er best egnet som statsminister, mot 22 prosent i desember.

- Hyggelig

Statsminister Erna Solberg synes framgangen er hyggelig.

- Før jul var det mye diskusjoner rundt det borgerlige samarbeidet. Nå er det mer fokus på hva vi har av politiske løsninger. Ap har vist sine, som er skatteøkninger, og da er kanskje ikke folk like fascinert lenger, sier statsministeren til Dagbladet.

Ap-leder Jonas Gahr Støre får en total oppslutning på 28 prosent når respondentene skal svare på hvilke av de norske partilederne de mener er best egnet som statsminister

Det er en nedgang for Ap-lederen på 5 prosentpoeng siden desember da han var førstevalget hos 33 prosent av de spurte.

Han taper oppslutning også blant egne velgere. Mens han var førstevalget hos 65 prosent av Ap-velgerene i desember, er andelen i januar 59 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer