Ida Lindtveit Røse

Ny statsråd-utnevnelse får kritikk

Solberg-regjeringen henter igjen en statsråd med bakgrunn fra First House. - Problematisk svingdør, sier Eivind Trædal (MDG).

BLIR STATSRÅD: Ida Lindtveit Røse (27) skal vikariere som barne- og familieminister mens Kjell Ingolf Ropstad er i pappaperm fra 1. juni til 20. august. Foto: KrF
BLIR STATSRÅD: Ida Lindtveit Røse (27) skal vikariere som barne- og familieminister mens Kjell Ingolf Ropstad er i pappaperm fra 1. juni til 20. august. Foto: KrF Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Utnevnelse av Ida Lindtveit Røse (27) som statsrådsvikar i Barne- og familiedepartementet får kritikk. Det ble i går kjent at hun blir Norges yngste statsråd noen sinne når hun skal ta over Kjell Ingolf Ropstads statsrådspost mens han er i pappapermisjon.

Men det er Ida Lindtveit Røse (27) bagrunn fra PR-byrådet First House som vekker kritikk.

- Svingdør

- Hun virker dyktig og godt kvalifisert på alle måter, men det jeg er kritisk til er at regjeringen nok en gang velger en statsråd med bakgrunn fra First House, sier MDG-politiker Eivind Trædal til Dagbladet.

Han peker på at dette har vært problematisert i mange andre tilfeller først i Stoltenberg-regjeringen med Bjarne Håkon Hanssen og sist med Sylvi Listhaug (Frp) og Tor Mikkel Wara (Frp) som begge kom fra jobb i First House.

- For veldig mange ser det ut til å være en slags svingdør, der en enten utøver politisk makt, eller selger den til høystbydende. Det er problematisk for demokratiet om PR-byråene blir en innbytterbenk for partiene, mener Trædal.

- Vil offentliggjøre kundelister

Røse sier selv til Dagbladet at hun vil følge de ordinære habilitetsreglene i regjeringen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer