Ny stor militærøvelse i Sør-Korea

Og det 20 kilometer fra grensa til Nord-Korea.

KLAR TIL ØVELSE: Bildet viser sørkoreanske soldater som patruljerer langs kysten av Dangjin, sør for Seoul. I dag varslet Sør-Korea at de skal gjennomføre landets største militære øvelse nær grensa til Nord-Korea. Dette skjer bare en månede etter at Nord-Korea angrep sør, og fire mistet livet. Foto: AP Photo
KLAR TIL ØVELSE: Bildet viser sørkoreanske soldater som patruljerer langs kysten av Dangjin, sør for Seoul. I dag varslet Sør-Korea at de skal gjennomføre landets største militære øvelse nær grensa til Nord-Korea. Dette skjer bare en månede etter at Nord-Korea angrep sør, og fire mistet livet. Foto: AP Photo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Sør-Korea rasler med sablene, og varsler nå en storstilt militærøvelse på land og til vanns fra i morgen av.  

Det blir landets største vinter-militærøvelse så nært grensa til Nord-Korea - og denne gangen skal det brukes skarp ammunisjon:  

Ifølge BBC skal øvelsen inkludere bruk av artilleri, jagerfly og omlag 800 soldater skal delta. Dette er det største antall personell i en øvelse i fredstid i landet.

Øvelsen skal holdes ved Pocheon - omlag 20 kilometer fra grensen til Nord-Korea, ca. 50 kilometer fra Seoul.  

- Med denne øvelsen skal vi demonstrere at vi har et forberedt, og solid militære, sier Choo Eun-sik, leder for den sørkoreanske panserbataljonen.  

Ifølge en talsmann for den sørkoreanske presidenten, pleier landet å ha militære øvelser - å avlyse denne øvelsen vil være å knele for den nordkoreanske vilje, melder CNN.  

I dag innledet sørkoreanerne en fire dager lang marineøvelse utenfor østkysten av landet, og mandag ble det gjennomført en artilleriøvelse på øya Yeonpyeong.  

Dette vakte bekymring, og mange fryktet dette kunne tilspisse konflikten på halvøya, men Nord-Korea lot være å angripe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer