Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny storm på vei mot Filippinene

- Hele området som ble hardest rammet av Haiyan har både sterk vind og mye nedbør i vente.

- VANVITTIGE VERDIER: Vindstyrken i Haiyan var over 90 m/s i gjennomsnitt over ti minutter. Det gjør den til den kraftigste orkanenen noensinne som har truffet land. Nå tyder mye på at de hardt rammende områdene treffes av en ny storm denne uka. Foto: NOAA
- VANVITTIGE VERDIER: Vindstyrken i Haiyan var over 90 m/s i gjennomsnitt over ti minutter. Det gjør den til den kraftigste orkanenen noensinne som har truffet land. Nå tyder mye på at de hardt rammende områdene treffes av en ny storm denne uka. Foto: NOAA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Filippinske myndighetene frykter at minst 10 000 er døde som følge av at tyfonen Haiyan traff landet natt til lørdag norsk tid. 10 millioner mennesker er berørt av katastrofen.

Store områder er jevnet med jorda, og det er desperat mangel på vann og medisiner.  

Og nå fryktes det også at landet skal treffes av nok en storm.

- Ikke tyfon Den har fått navnet Zoraida er på vei mot Filippinene. Ifølge meteorolog på det filippinske instituttet PAGASA, Meno Mendoza, er det fortsatt håp om at et høytrykk vil presse stormen sør for de aller hardest rammede områdene på Filippinene.

- Den er fortsatt over vann, så det er en mulighet for at den kan intensiveres til en storm, men ikke til en tyfon, sier han til The Wall Street Journal.

- Rammer hele området Også Storm-meteorologene hos Impact Weather regner med at lavtrykket utvikler seg videre, og blir en tropisk storm onsdag. Da ligger senteret over øyen Palawan øst i Filippinene, skriver storm.no.

Senteret beveger seg over den sørlige delen av Filippinene, men hele det området som ble hardest rammet av Haiyan har både sterk vind og mye nedbør i vente, ifølge storm.no.

- Sterkeste noensinne Andreas von Weissenberg i Den internasjonale røde kors-komiteen sammenlikner situasjonen på Filippinene med jordskjelvet som rammet Haiti.

Vindene er målt til 90 meter i sekundet (m/s) etter at den traff land.

JEVNET MED JORDA: Dette oversiktsbildet viser ødelagte hjem i byen Tacloban i Leyte-provisen på Filippinene. Foto: NTBScanpix/AFP PHOTO / TED ALJIBE
JEVNET MED JORDA: Dette oversiktsbildet viser ødelagte hjem i byen Tacloban i Leyte-provisen på Filippinene. Foto: NTBScanpix/AFP PHOTO / TED ALJIBE Vis mer

- Det er nok mest sannsynlig den sterkeste orkanen som har truffet land noensinne, sier statsmeteorolog Geir Ottar Fagerli til Dagbladet. Han mener vindkastene var oppe i 105 m/s.