HUSLØSE: Ekteparet Tom og Deidre Duffy fra Queens i New York gjennomsøker de sørgelige restene av hjemmet, som brant opp under «Sandy». Nå er en ny storm i emning. Foto: SHANNON STAPLETON / REUTERS / NTB SCANPIX
HUSLØSE: Ekteparet Tom og Deidre Duffy fra Queens i New York gjennomsøker de sørgelige restene av hjemmet, som brant opp under «Sandy». Nå er en ny storm i emning. Foto: SHANNON STAPLETON / REUTERS / NTB SCANPIXVis mer

Ny storm på vei mot New York

Titusener er fremdeles hjemløse etter «Sandy».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bare ei uke etter at «Sandy» herjet store deler av USAs østkyst, er en ny storm på vei mot New York-området - og det på selveste valgdagen.

- Stormen kommer til å ramme mange av områdene som ble rasert av «Sandy». Det blir ikke bra! sier Bruce Terry, meteorolog i USAs motsvar til Meteorologisk institutt, National Weather Centre, til Daily News America.

Beveger seg nordover Den nye stormen ble dannet i Mexicogolfen i går og beveger seg sakte, men sikkert nordover. Underveis bygger den seg opp, før den når New York og New Jersey som en «betydelig storm» mot torsdag, trolig rundt tidlig kveld i morgen.

Den nordøstlige vinden vil komme opp i 88 km/t - liten storm ifølge Beauforts vindskala - og vinden vil ledsages av kraftig nedbør i form av regn og snø, bitende kulde samt «moderat flom».

Dette er svært dårlig nytt for beboerne i Stor-New York, som fremdeles prøver å hanskes med de enorme ødeleggelsene etter «Sandy», som tok livet av titalls mennesker, tok strømmen fra millioner, lammet samferdselen og gjorde titusener husløse.

Nye strømbrødd Selv om den nye stormen ikke er i nærheten av å være så ødeleggende som forrige ukes «Frankenstorm», kan den potensielt skape betydelig trøbbel for gjenoppbyggingsabeidet; New York-bydelene Staten Island og The Bronx kan oppleve nye strømbrudd.

- Reparasjoner vi har gjort, kan bli satt tilbake, sier John Miksad, en av lederne for kraftgiganten Con Edison, til Daily News America.

Nær 800 000 beboere i New Jersey og 500 000 New York er fremdeles uten strøm, ei uke etter «Sandy».

Valglokaler rasert New Yorks borgermester Michael Bloomberg har imidlertid ikke beordret noen evakuering, slik han gjorde før «Sandy».

- Vi tror ikke det er nødvendig; dette er en annen type storm, sier han.

«Sandy» har fått drastiske følger for gjennomføringen av valget. Delstaten New Yorks guvernør Andrew Cuomo har tillatt at stemmegivere får stemme i hvilket som helst i staten, siden stormen ødela mange valglokaler, ifølge Long Island Newsday.

FREMDELES LAMMET: Store deler av T-banenettet på nedre Manhattan er fremdeles fullt av vann, og arbeidere fra Metropolitan Transportation Authority (MTA, det statlige kollektivselskapet i New York, red.anm.) jobber på spreng for å få linjene i gang igjen. Foto: MTA / AP / NTB SCANPIX
FREMDELES LAMMET: Store deler av T-banenettet på nedre Manhattan er fremdeles fullt av vann, og arbeidere fra Metropolitan Transportation Authority (MTA, det statlige kollektivselskapet i New York, red.anm.) jobber på spreng for å få linjene i gang igjen. Foto: MTA / AP / NTB SCANPIX Vis mer