Ny storm truer kysten, treffer for fullt i morgen

Ikke før har ekstremværet Nina lagt seg før en ny storm står klar til å få banke innover allerede hardt prøvede kystfylker.

NY STORM: Ekstremværet Nina har herjet over store deler av Sør-Norge, som nå kan vente seg en ny storm. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
NY STORM: Ekstremværet Nina har herjet over store deler av Sør-Norge, som nå kan vente seg en ny storm. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Opprydningen etter Ninas herjinger var så vidt i gang i ettermiddag, da Meteorologisk institutt sendte ut varsel om stormen som er ventet å treffe fastlandet sent i dag og for fullt i morgen. Og med den følger store nedbørsmengder, opptil 50 millimeter på tolv timer i Rogaland og Hordaland - advarer statsmeteorolog Berit Hagen ved Meteorologisk institutt i Bergen.

- Det vil bli en god del vind i mandag, selv om det uværet vi har i vente, ikke blir like kraftig som ekstremværet vi opplevde i helga. Det vil nok likevel føles dramatisk for enkelte, i og med at man ennå ikke har fått ryddet opp etter ekstremværet, sier Hagen til NTB.

Orkan i kastene I sørlige deler av Nordland - Helgeland, Saltfjellet, Salten og Ofoten - kan vindkastene nå orkans styrke.

- Stormsenteret går denne gangen et stykke ut i Norskehavet, og vindretning er sørøstlig og dermed parallell med kysten, forklarer hun.

Vinden vil gjøre seg gjeldende i hele Sør-Norge og deler av Nord-Norge, og vil trolig være kraftigst på kysten av Møre og Romsdal og sør i Trøndelag, hvor vindstyrken kan komme opp i full storm.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.