Ny støtte: - Nå er det nok

Trøndelag Ap og Møre og Romsdal Ap stiller seg bak valgkomiteens innstilling til ny partiledelse. Dermed sier de to fylkeslagene nei til tanken om en kampvotering signert Helga Pedersen. - Nå er det nok, sier delegasjonslederen fra Trønderlag, som ber gjengen bak Pedersen gi opp et tapt slag.

STØTTE FRA MIDT-NORGE: Trøndelag og Møre og Romsdals delegasjoner til Ap-landsmøtet stiller seg enstemmig bak Kjersti Stenseng som partisekretær. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
STØTTE FRA MIDT-NORGE: Trøndelag og Møre og Romsdals delegasjoner til Ap-landsmøtet stiller seg enstemmig bak Kjersti Stenseng som partisekretær. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Trøndelag Ap og Møre og Romsdal Ap står fast ved sin støtte til Kjersti Stenseng som partisekretær.

Det ble klart under møter i fylkeslagenes delegasjoner i går kveld, får Dagbladet bekreftet. Det var enstemmige delegasjoner som stilte seg bak innstillingen fra valgkomiteen i går kveld.

- Vi må legge denne diskusjonen om å bytte partisekretær død. Det er ei uke til landsmøtet, nå må vi diskutere politikk. Ballen må legges død, sier Per Olav Hopsø til Dagbladet.

DELEGASJONSLEDER I TRØNDRELAG: Per Olav Hopsø sier hans delegasjon, den største på landsmøtet, kommer til å stemme for Kjersti Stenseng.
DELEGASJONSLEDER I TRØNDRELAG: Per Olav Hopsø sier hans delegasjon, den største på landsmøtet, kommer til å stemme for Kjersti Stenseng. Vis mer

Unødendig spekulasjon

Hopsø er fylkesordførerkandidat for Ap i Trøndelag og delegasjonsleder for den største fylkesdelegasjonen under landsmøtet.

Han retter nå ei bredside mot de i partiet som nører opp under spekulasjon om en kampvotering mot Kjersti Stenseng.

- Det er helt unødvendig at enkeltpersoner i media nå holder liv i en teoretisk diskusjon om å bytte partisekretær. Nå er det nok, fortsetter han.

- Hva er galt med en demokratisk prosess og diskusjon?

- Den demokratiske prosessen har vi allerede hatt i valgkomiteen. Der har en enstemmig komité foreslått en ledelse vi i Trøndelag Ap er svært fornøyd, sier Hopsø.

- Det var ingen, jeg gjentar ingen, i vår delegasjon som ytret noe annet enn støtte til valgkomiteens innstilling til ny ledelse, legger han til.

Støtte fra Møre og Romsdal

Også Hanne-Berit Brekken i Møre og Romsdal Ap bekrefter overfor Dagbladet at hennes 16 delegater på landsmøtet også stiller seg bak Stenseng.

- I vår delegasjon er det enstemmig støtte til valgkomiteens innstilling og vi ønsker at Kjersti Stenseng fortsetter som partisekretær, sier hun til Dagbladet.

- Vi ønsker fokus på politikk, ikke person, fram mot landsmøtet. Valgkomiteen har gjort en god jobb, og Møre og Romsdal Ap stiller seg bak dette, legger Brekken til.

Enstemmig valgkomité

LO-leder Peggy Hessen Følsvik presenterte i forrige uke valgkomiteens forslag til ny Ap-ledelse.

Den la opp til to nye år med Stenseng som partisekretær. Innstillingen var enstemmig, men tidligere Ap-nestleder Helga Pedersen utelukker ikke kampvotering mot Stenseng.

I går ble det kjent at både Nordland Ap og Troms Ap støtter Stenseng.

Andre medier siterer anonyme kilder på at støtten er delt. Pedersen skal ha støtte bak lukkede dører, hevdes det.

Delt Finnmark

Ifølge Dagbladets opplysninger driver Pedersens støttespillere nå stemmetelling for å sjekke muligheten for å vinne en eventuell kampvotering. En slik votering vil gjennomføres skriftlig.

Pedersen har støtte også utenfor Nord-Norge, men hennes eget fylke er også splittet. I går skrev avisa iFinnmark at Ap-ordførere vest i fylket støtter Stenseng, ikke Pedersen, skrev avisa.

Arbeiderpartiet har ikke hatt kampvotering om en posisjon i ledelsen siden krigen.

Statsminister Jonas Gahr Støres uttalte håp om å få oppmerksomhet om politikk før landsmøtet svinner nå hen dag for dag.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer