Ny strid splitter Høyre

Denne gang om minstelønn.

NY STRID: Høyres arbeids- og sosialpolitiske talsmann Torbjørn Røe Isaksen tapte nylig i saken om datalagringsdirektivet. Nå står han overfor en ny strid, denne gang om minstelønn.
NY STRID: Høyres arbeids- og sosialpolitiske talsmann Torbjørn Røe Isaksen tapte nylig i saken om datalagringsdirektivet. Nå står han overfor en ny strid, denne gang om minstelønn. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Høyre har nylig lagt bak seg striden om datalagringsdirektivet, som blant annet partiets arbeids- og sosialpolitiske talsmann Torbjørn Røe Isaksen gikk imot. Direktivet ble likevel vedtatt i Stortinget, etter at Høyre-ledelsen hadde gått inn for et kompromissforslag.

Nå ligger det an til ny intern strid, denne gang om minstelønn. Saken skal diskuteres på Høyres landsmøte i Oslo til helga.

Frykter «makslønn» Partiets største fylkeslag, Oslo, foreslår en felles norsk minimumslønn etter amerikansk modell.

Også denne gang går Torbjørn Røe Isaksen imot, melder NTB. Isaksen frykter at minstelønn vil svekke arbeidstakernes rettigheter, skriver Klassekampen. Han frykter at minstelønnen i praksis vil bli en makslønn.

- Jeg er veldig skeptisk. I verste fall blir minstelønnen i praksis en makslønn, og arbeidsgiverne får nok et godt argument i kampen mot lønnsøkning, sier Isaksen til NTB.

- Skriker etter regulering Oslo Høyres fylkesleder Michael Tetzschner sier til nyhetsbyrået at hensikten med forslaget er å bekjempe sosial dumping.

- Arbeidsinnvandring fra EU og EØS-området har mange steder ført til uakseptabelt lave lønninger. På sikt vil det ha en voldsom rivningseffekt også på det organiserte norske arbeidsmarkedet, sier Tetzchner, som i likhet med Isaksen gikk mot datalagringsdirektivet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer