Ny strømrekord i morgentimene

Småfrosne nordmenn som dusjet i mye varmt vann, satte på alt av varmeovner og drakk varm morgenkaffe sørget for ny rekord i strømforbruk mandag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statnett regner med at strømforbruket vil nå nye høyder i løpet av mandag formiddag, men allerede mellom klokken 5 og 6 ble det registrert en kraftig økning i forbruket i forhold til rekorddagen sist fredag. Forbruket gikk opp fra 18,7 millioner kilowattimer til 20,1 millioner kilowattimer.

I den påfølgende timen, mellom klokka 6 og 7, ble det notert et forbruk i Norge på nær 21,2 millioner kilowattimer. Det er 1,2 millioner kilowattimer mer enn på samme tid på rekorddagen fredag, melder Statnett.

De regner med at det vil bli satt en historisk rekord i kraftforbruk når samfunnet for alvor kommer i gang mandag. Forbrukskurven stiger bratt fra time til time, og toppen ventes å bli nådd mellom klokka 8 og 9. Ifølge prognosen vil forbruket i den nevnte timen komme opp i 23,2 millioner kilowattimer.

Rekordkulden som herjer landet fører til at Norge må importere én million kilowattimer fra Danmark. Situasjonen skal likevel være under god kontroll. Avtalte kraftreserver kan også settes inn om nødvendig, og kapasiteten i nettet er tilstrekkelig, ifølge Statnett.

(NTB)