Ny studie avslører: «Kvinner med dyp utringning har 19 ganger så stor sjanse for å få et jobbintervju»

- Ganske sjokkerende.

<b>NY STUDIE:</b> Skuespiller Christina Hendricks' karakter i serien «Mad Men» gjorde aldri noen hemmelighet av at hun spilte på sin feminitet i arbeidssituasjoner. Nå viser en ny studie at man har 19 ganger så stor sjanse for å få et jobbintervju om man leverer bilder med et utfordrende antrekk. Foto: Chris Pizzello/Invision/AP/NTB Scanpix
<b>NY STUDIE:</b> Skuespiller Christina Hendricks' karakter i serien «Mad Men» gjorde aldri noen hemmelighet av at hun spilte på sin feminitet i arbeidssituasjoner. Nå viser en ny studie at man har 19 ganger så stor sjanse for å få et jobbintervju om man leverer bilder med et utfordrende antrekk. Foto: Chris Pizzello/Invision/AP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Å ha på seg en topp eller kjole med dyp utringning øker sjansene for å bli innkalt til et ansettelsesintervju betraktelig.

Det hevder den franske forskeren Sevag Kertechian fra Paris-Sorbonne-universitetet.

Torsdag skal han presentere funnene sine på «Appearance Matters Conference» i London under foredraget «The impact of low-cut clothing on the selection of saleswomen and accountant candidates».

400 søknader

Måten Kertechian har gjennomført den empiriske studien på, er at han har tatt to kvinner med ganske likt utseende og så å si identiske kvalifikasjoner.

Det ble så sendt ut 400 søknader med bilder. 200 av hver av kvinnene der de hadde konservativ bekledning på 100, og mer utfordrende antrekk med dypere utringning på de resterende 100.

Stillingene det ble søkt på var innenfor salg og regnskap, og studien er gjennomført over en treårsperiode.

Resultatet viser at søknadene med de utfordrende bildene i snitt fikk 19 ganger så mange tilbud om jobbintervju. Det gjaldt både salgsstillinger der kontakt med kunder er sentralt, og regnskapsjobbene der man jobber på et kontor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer