NY. Svein Aaser ble i dag utnevnt til ny styreleder i Statkraft.

Foto: Frank Karlsen/Dagbladet
NY. Svein Aaser ble i dag utnevnt til ny styreleder i Statkraft. Foto: Frank Karlsen/DagbladetVis mer

Ny styreleder i Statkraft

Svein Aaser tar over for Arvid Grundekjøn som styrelder for selskapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Det ble klart på selskapets generalforsamling i dag.

Aaser er utdannet siviløkonom og har tidligere vært konsernsjef i DnB NOR og president i NHO, blant annet.

- Jeg så det som et naturlig tidspunkt å skifte ut ham nå, sa næringsminister Trond Giske på en pressekonferanse i dag. Som næringsminister utgjør Giske hele generalforsamlingen til det heleide, statlige selskapet.

Ifølge Dagens Næringsliv skal den avtroppende styrelederen ha uttrykt stor frustrasjon over at Nærings- og handelsdepartementet, representert ved Giske, ikke har villet gi klarsignal for en kapitalutvidelse for satsing i utlandet.

Statkraft vedtok i februar i fjor en ny offensiv strategi, og ifølge Dagens Næringsliv har det fra politisk hold vært uttrykt skepsis til disse planene. Men Trond Giske sier til Dagbladet i dag at nettopp utlandet er et satsingsområde framover.

- Statkraft har et enormt potensial som EUs største leverandør av fornybar energi, både vann- og vindkraft, og dette markedet vil vokse i framtida. Aaser har gode forutsetninger for å lede an. Han har bakgrunn fra kapitalmarkedet, kraftbransjen, internasjonal kompetanse og er en god leder, sier han.

Det er for øvrig ikke første gangen Giske ber Aaser om å ta på seg et tungt verv. Som kulturminister ba han Aaser ta over som leder av Nasjonalmuseet for å rydde opp i rotet der.

På dagens generalforsamling ble det også valgt nytt styre. Ny nestleder ble LO-sekretær Ellen Stensrud. I tillegg ble Inge Ryan og Silvija Seres valgt som nye styremedlemmer.