Fremskrittspartiet:

Ny suspensjon i Frp

Stortingsvara fra Agder suspendert. Stortingsrådgiver fra Porsgrunn sa opp etter underslag. Varsel om påstått fylleslag på Rådhuset i Oslo. En av sakene behandles av organisasjonsutvalget i Fremskrittspartiet.

ANKET: Stortingsvara Ingelinn Lossius-Skeie fra Aust-Agder Frp har anket suspensjonen som er begrunnet med brudd på partiets retningslinjer. Foto: Skjermdump Frp/Youtube
ANKET: Stortingsvara Ingelinn Lossius-Skeie fra Aust-Agder Frp har anket suspensjonen som er begrunnet med brudd på partiets retningslinjer. Foto: Skjermdump Frp/YoutubeVis mer

Ingelinn Lossius-Skeie (42) er suspendert i ni måneder av fylkesstyret i Agder Frp etter påstander om brudd på partiets retningslinjer, skriver Agderposten.

Det er ingen som vil komme inn på hva hun har gjort som har ført til suspensjonen.

Lossius-Skeie sier til Dagbladet at hun selv ikke vet konkret hva som har ført til suspensjonen.

- Jeg skrev et tilsvar til fylkesstyret, men var ikke til stede selv, sier Lossius-Skeie til Dagbladet.

Frist for nominasjon

Lossius-Skeie er medlem av formannskapet i Lillesand, og møter som vararepresentant fra på Stortinget. Hun bekrefter at hun har anket suspensjonen med ønske om å få saken behandlet ferdig innen fristen for å levere kommunevalglister 1. april.

Suspensjonen stikker kjepper i hjulene for en mulig lokal nominasjon.

Fylkesleder Christan Eikeland i Agder Frp vil ikke kommentere saken før anken er behandlet av sentralstyret eller ankefristen er gått ut, men bekrefter overfor Dagbladet at suspensjonen er begrunnet med brudd på partiets retningslinjer. Han ønsker ikke å si noe om hva suspensjonen går ut på.

Nestleder Ingrid Williamsen i Agder Frp var ikke på fylkesstyremøtet og vet ikke hva Lossius-Skeie er suspendert for.

FpU-representant i fylkesstyret Andreas Ingebretsen ønsker ikke å uttale seg om suspensjonen av Lossius-Skeie, men sier at dette er den første saken fylkesstyret har på bordet siden partiet innførte strengere etiske regler.

Behandler anke

Lederen av organisasjonsutvalget i Fremskrittspartiet, Alf Erik Andersen, bekrefter at de har anken fra Lossius-Skeie til behandling.

- Hun har anket vedtaket i fylkesstyret inn til oss. Det ble gjort mandag. Vi har ikke gått inn i saken enda, sier Andersen til Dagbladet.

Andersen opplyste tidligere denne måneden at organisasjonsutvalget i Frp så langt i år hadde fått to varsler til behandling.

Sa opp rådgiverjobb

Mandag kveld ble det også kjent at Adrian Ness Løvsjø sagt opp stillingen som rådgiver i Frp's stortingsgruppe og at han søker permisjon fra alle politiske verv.

Ness Løvsjø er gruppeleder for Porsgrunn Frp og var påtenkt som partiets ordførerkandidat ved høstens lokalvalg.

På sin Facebook-side skriver Ness Løvsjø blant annet at han «har begått en alvorlig feil i et tidligere arbeidsforhold», noe «han beklager på det sterkeste».

30 000 kroner

Saken, som først ble omtalt av Telemarksavisa, gjelder et underslag på 30 000 kroner fra Ness Løvsjøs tidligere arbeidsgiver Kiwi.

I en pressemelding som ble sendt ut mandag kveld skriver Ness Løvsjø at han ble oppsagt av Kiwi i januar, at beløpet nå er tilbakebetalt og at saken er anmeldt.

Dagbladet har vært i kontakt med Ness Løvsjø, som viser til pressemeldingen.

- Fyll og baksnakking

I tillegg er fylkesstyret i Oslo Frp blitt orientert om et anonymt varsel som ble sendt inn etter et kvinnearrangement på Oslo rådhus 8. mars i regi av Oslo Frp og Østensjø Frp.

Ifølge varsleren utviklet arrangementet seg til et fylleslag med baksnakking.

«Videre utover kvelden, og i takt med den økende drikkingen, fikk jeg og flere medlemmer servert særdeles grove beskyldninger mot lokallagets tidligere leder og nåværende leder av Oslo Frp, Tone Ims Larssen», skriver varsleren ifølge Dagsavisen.

Vedkommende mener at det over tid «har utspilt seg dårlig stemning, åpenlys utskjelling og baksnakking av partikolleger som jeg finner særdeles sjokkerende og uakseptabelt. Det toppet seg under kvinnekvelden på rådhuset 8. mars i år da jeg som gjest opplevde overstadig berusede kvinner (...). »

- Lite å gå på

Ims Larssen tok bare imot gjestene og ikke hadde anledning til å være med på selve arrangementet.

– Jeg tenker at partiet har lite å gå på etter alle historiene som har vært. Det er nødvendig å være særdeles ansvarsbevisst og holde sin sti ren, utdyper hun.

Strammer inn

Gruppeleder for Frp i Oslo bystyre og tidligere Frp-formann Carl I. Hagen sier på sin side at han ikke har oppfattet at det har skjedd noe uheldig.

– I den grad det måtte foreligge et anonymt varsel, regner jeg det for sannsynlig at det ligger en annen hensikt bak enn å få ordnet opp i forholdene, sier Hagen til Dagsavisen.

Likevel er det bestemt at skjenkepraksisen blir strammet inn, og at det ikke skal serveres alkohol ved framtidige anledninger der det lånes bort lokaler på Rådhuset til et annet partilag.

To varsler

Alf Erik Andersen sier til Dagbladet at verken varslet i etterkant av kvinneseminaret på Oslo rådhus eller saken som gjelder Ness Løvsjø er på organisasjonsutvalgets bord.