Ny svart dag på Oslo Børs

Verdien av aksjene på Oslo Børs falt dobbelt så mye i dag som på de store europeiske børsene. Folk som sparer i AMS, har tapt gjennomsnittlig 14,1 prosent siden nyttår.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ikke siden 12. januar - da Oslo Børs falt med 4,9 prosent på én dag - har verdien av aksjene på Oslo Børs blitt redusert så mye og så hurtig som i dag.

  Dagens kraftige fall kommer etter at totalindeksen i går nådde sitt laveste nivå i år på 1141,45.

153 milliarder ned

Etter nesten fire timers omsetning i dag var verdien av aksjene redusert med 3,57 prosent, noe som ga en totalindeks på 1100,67.

  Verdien av aksjene på Oslo Børs har falt med 153 milliarder kroner siden toppen i begynnelsen av mai, og med 20 milliarder kroner siden i går.

  Kursfallet kommer etter at Norges Bank satte opp utlånsrenten til bankene med 0,5 prosent tirsdag. Det var femte gang Norges Bank satte opp renten i år. Samtidig holder både oljeprisen og kronekursen seg stabilt lav.

AMS faller

For folk som sparer i AMS-fond, er fallet på børsen betydelig. Siden nyttår har totalindeksen falt med 14,1 prosent. Målsetningen for de aller fleste AMS-fond er en verdiutvikling lik totalindeksen.

  Dette var god reklame da børsen gikk oppover, og er tilsvarende skuffende for aksjesparere nå når verdien av alle aksjer som omsettes på børsen faller betydelig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer