Ny syklon truer Mosambik

Syklonen Gloria truer nå Mosambik, landet som allerede er hardt rammet av flom. Allerede nå har 300.000 mennesker behov for øyeblikkelig hjelp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En ny syklon er nå på vei mot Mozambique fra Madagasker med en hastighet på 12 km/t. Værtjenesten i Sør-Afrika melder at syklonen vil skape et nytt lavtrykk over Mosambik, med kraftig regnvær, fra onsdag neste uke.

- Dersom vannet i kanalen mellom Madagaskar og Mosambik er varmt, vil Gloria øke i styrke. Da vil en kraftig syklon treffe landet, sier Bheki Mkhize ved værtjenesten til Independent Newspapers i Sør-Afrika.

Reddet hundene

Sørafrikanske hjelpearbeidere melder om en dramatisk redningsaksjon, der blant annet hunder og kyllinger har blitt fraktet ut med helikopter. I går forsøkte en mann å laste ei tredør ombord på helikopteret mens han ventet på å bli reddet fra en tretopp. En annen person fikk med hundene sine da han ble reddet, mens en tredje kunne ikke reise uten kyllingene sine.

- Det er fantastisk å være i stand til å hjelpe naboene våre i Mosambik, sier oberst II John Church til den sørafrikanske avisa Mail and Guardian.

Høy risiko

Tidligere denne uka ble rotorbladene på et sørafrikansk helikopter skadet da fartøyet traff et tre under en redningsaksjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.