DREPT: 20 år gamle Trude Espås ble drept 8. august 1996. Drapet på Espås er fortsatt uoppklart 21 år etter at det skjedde. Politiinspektør Skovly mener de ikke kan gi opp saken
DREPT: 20 år gamle Trude Espås ble drept 8. august 1996. Drapet på Espås er fortsatt uoppklart 21 år etter at det skjedde. Politiinspektør Skovly mener de ikke kan gi opp sakenVis mer

Ny teknologi gir nye svar i Trude Espås-saken 

Etter å ha tatt i bruk ny teknologi mener politiet nå å vite nøyaktig tidspunkt for drapet på Trude Espås i 8. august 1996.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Før har politiet jobbet ut fra et slingringsmonn på en time pluss eller minus for når drapet på Trude Espås fant sted. 21 år senere mener de å vite nøyaktig drapstidspunkt, melder TV2.

Bildene fra saken er gått gjennom på nytt, og de er skannet på nytt med ny teknologi, opplyser Kåre Skare Lystad, som er IKT-ingeniør ved etterforskningsseksjonen på Ålesund politistasjon, til kanalen.

En ny animasjon av farten på ferja ut fra Geiranger sammen med gjennomgangen av bildene har vært viktig med tanke på å fastslå drapstidspunktet. Den nye informasjonen blir viktig når norsk politi skal presentere drapet på Trude Espås i det populære krimprogrammet "Aktenzeichen XY ungelöst" onsdag kveld.

– Vi vet at det var mange tyske turister i Geiranger drapsdagen. Kanskje noen kan identifisere den tysktalende personen vi har forsøkt å få kontakt med, og det kan være noen som sitter på bildemateriale som kan brukes, sier politiinspektør Yngve Skovly i Møre og Romsdal politidistrikt til TV2.

20 år gamle Trude Espås ble drept 8. august 1996. Drapet på Espås er fortsatt uoppklart 21 år etter at det skjedde. Politiinspektør Skovly mener de ikke kan gi opp saken.

Det foretas jevnlige avhør og fortløpende nye analyser av bildematerialet, sier Skovly.

(NTB)