Piloter skal ha observert flyvende mann ved flyplass:

Ny teori etter mystisk observasjon

Etter tre observasjoner av det piloter mener er en flyvende mann, mener FBI nå at mysteriet kan være løst. - En fungerende teori.

FENOMEN: Etter tre observasjoner av det piloter mener er en flyvende mann, har FBI nå kommet med en teori. Reporter: Jostein Sletten / Dagbladet TV Vis mer
Publisert

I nesten to år har det versert flere rykter om en såkalt jetpack-mann i nærheten av LAX - flyplassen i Los Angeles.

I fjor skal to piloter fra to forskjellige flyselskaper ha observert en mann med en jetpack på ryggen da de hadde tatt av fra flyplassen, ifølge ABC News. Også besetningen om bord på et China Airlines-fly skal ha sett en flyvende person.

Ifølge besetningen skal personen ha hatt på seg en jetpack festet på ryggen, og skal ha blitt observert på drøyt 1800 meters høyde.

- FBI er i kontakt med den føderale luftfartsadministrasjonen, og det etterforskes flere meldinger om det som ifølge vitner framsto som et menneske med en jetpack nær LAX, uttalte FBIs talsperson, Laura Eimiller til flere amerikanske medier den gang.

Absurd melding

Også den 27. september i fjor ble det meldt om en liknende episode samme sted. Den gang var det imidlertid på drøye 900 meters høyde at personen ble observert. Et fly fra American Airlines meldte om observasjonen omkring klokka 18.30 lokal tid.

- Vi passerte akkurat en mann med jetpack, sa piloten i opptaket som ble sluppet i etterkant.

MISTET BAKKEKONTAKTEN? Dette bilde tok politiet i Los Angeles i november 2020. Bilde viser en ballong over Century City. Foto: Los Angeles Police Departure
MISTET BAKKEKONTAKTEN? Dette bilde tok politiet i Los Angeles i november 2020. Bilde viser en ballong over Century City. Foto: Los Angeles Police Departure Vis mer

Innen ett minutt var gått, skal også et annet fly ha meldt at de så en person fly forbi.

Ikke lenge etterpå, i oktober samme år, ble det igjen observert det samme på nærmest eksakt samme sted.

Etter enda en observasjon i juli i år, valgte føderale myndigheter å komme med en uttalelse hvor de fortalte at ingen av observasjonene var bekreftet.

Se video i bildevinduet øverst i saken og bedøm selv.

Ny teori

Videre het det at de fortsatt undersøkte situasjonen sammen med de amerikanske luftfartsmyndighetene.

Etter flere rykter og angivelige observasjoner, kom FBI med en uttalelse til ABC News tirsdag.

- FBI har jobbet tett med FAA (luftfartsmyndighetene journ.anm.) for å undersøke rapporterte Jetpack-observasjoner i Los Angeles-området hvor ingen av de er verifisert, sa FBI.

- En fungerende teori er at piloter har sett ballonger, la de til.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer