Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny terror-alarm nær Sotsji

Russisk politi har funnet døde menneker og eksplosiver i fire biler i Stavropol-området, naboregionen til OL-byen Sotsji.

I SORG:  Mennesker i sorg etter terroren i Volgograd før nyttår. EPA/MAXIM SHIPENKOV Scanpix
I SORG: Mennesker i sorg etter terroren i Volgograd før nyttår. EPA/MAXIM SHIPENKOV Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed er en ny antiterror-kampanje satt igang. Bilene er et mysterium for russisk politi. Men ethvert mysterium som involverer døde og eksplosiver i grenseområdet til Sotsji skaper usikkerhet rett før OL.

Bil eksploderte En kilde sier til telegrambyrået RIA Novosti sier at en opprenskingsaksjon er igang i to distrikter i Stavropol-regionen.

I det ene tilfellet eksploderte en bil med et menneske i da politiet nærmet seg bilen onsdag kveld. I det andre tilfellet fant politiet to menn og eksplosiver i det samme området idag. Dette er ifølge sikkerhetskilder.

I tillegg til dette er det funnet to døde i to biler på onsdag, også i Stavropol-distriktet.

Ekstra sikkerhet En sikkerhetskilde som ønsker å være anonym sier at to drosjesjåfører og en møbel-montør er blant de uforklarlig døde. Politiet tror at alle de fem døde er drept.

Dette kommer bare ei uke etter at minst 34 mennesker ble drept i to selvmordsaksjoner i byen Volgograd. Og det kommer etter at president Vladimir Putin har lovet å slå hardt ned på all terror.

På tirsdag - en måned før OL åpner - ble en rekke sikkerhetstiltak før OL i Sotsji åpner satt i verk. De inkluderer ubåter, droner, overvåking fra verdensrommet og av alle computere og mobiltelefoner i Sotsji. Dessuten er det innført spesialberedskap for å skyte ned kaprede fly, og blant de russiske elitestyrkene Spetsnaz.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media