Ny terroralarm i Indonesia

Indonesia skjerper sikkerheten over hele landet etter nye terrortrusler. Australia oppgraderer trusselsituasjonen til «høy» og advarer på nytt sine innbyggere mot å dra til Indonesia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Etterretningsinformasjon tyder på at det kan komme flere angrep. Politiet har derfor væpnede vakter til å sikre elektrisitet, vann, flyplasser og andre viktige deler av infrastrukturen, sier polititalsmann Edward Aritonang i Jakarta

Australia s utenriksminister Alexander Downer klassifiserte mandag trusselen mot australske borgere som høy, og advarte igjen mot reiser til Indonesia. Spesielt blir australiere anmodet om å være årvåkne i Jakarta, Belikpapan, Surabaya og Yogyakarta.

Downer sa at folk må unngå steder der det er mange utlendinger, deriblant flere badesteder utenfor de store byene og dessuten historiske og kulturelle severdigheter som buddhisttempelet Borobodur.

Styrke etterretning

Australia vil også styrke sin etterretning i Indonesia ved at landets øverste sikkerhets- og etterretningsorganisasjon, ASIO, etablerer et permanent kontor i Jakarta. Justisminister Daryl Williams informerte mandag nasjonalforsamlingen om at kontoret vil bli åpnet umiddelbart.

I tillegg til den generelt økte risikoen for terrorangrep etter bombene på Bali 12. oktober, frykter myndighetene at arrestasjonen av den muslimske geistlige, Abu Bakar Bashir, kan føre til hevnaksjoner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer