Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny terroralarm i Saudi-Arabia

USA slo i dag ny terroralarm og stenger ambassaden og to av sine konsulater i Saudi-Arabia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ambassaden i Riyadh, og konsulatene i Dhahran og Jeddah, som stenger fra og med i morgen.

Begrunnelsen er trusler om umiddelbare terrorangrep mot amerikanske interesser i kongedømmet, melder CNN.

Kontorene blir i første omgang stengt til over helgen.

Beredskapen har vært på høyeste nivå siden terrorister drepte 25 mennesker under angrep mot vestlige mål i Saudi-Arabias hovedstad Riyadh 12. mai. Flere av terroristene skal ha kommet seg unna etter angrepene.

I går sa Saudi-Arabias USA-ambassadør Prince Bandar bin Sultan at de har fått signaler om at et større terroranslag er for døra, melder BBC.com.

En razzia tidligere denne måneden avslørte store mengder eksplosiver, som ifølge USA-ambassadøren kunne forårsaket en mye større ødeleggelse enn ved terroranslaget 12. mai:

- Hadde det gått av ved et uhell, ville det utslettet to kvartaler. Vi lurer alle på om vi fant alt, eller det kun er toppen av isfjellet.

PÅ VAKT: En saudisk politimann holder vakt 17. mai, ved et av stedene som ble rammet av selvmordsbombene i Riyadh, Saudi Arabia.
MØTTE BUSH: Saudi-Arabias utenriksminister Saud al-Faisal (t.v) og ambassadør Prince Bandar bin Sultan etter et møte med USAs president George W. Bush i januar i år.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media