LA UT VIDEO:  Denne IS-videoen har nå dukket opp på nettet. Terrorgruppa hevder den viser 21 kurdiske soldater som de truer med å brenne levende. Foto: Skjermdump
LA UT VIDEO: Denne IS-videoen har nå dukket opp på nettet. Terrorgruppa hevder den viser 21 kurdiske soldater som de truer med å brenne levende. Foto: SkjermdumpVis mer

Ny terrorvideo fra IS viser 21 fanger i bur

Tatt til fange under kampen om den irakiske byen Kirkuk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er helt klart en propagandavideo fra terrorgruppa Den islamske stats (IS) propagandaapparat. I videoen har gruppa puttet fanger i stålbur, på samme måte som den jordanske piloten Moaz al-Kassasbeh.

Han ble brent levende i en video som ble langt ut på nettet.

Viser fram fanger i bur De 21 fangene skal ifølge terroristene selv være 16 kurdiske Peshmerga-krigere, to irakiske soldater og tre politimenn. De hevder videoen er filmet ved den nordirakiske byen Kirkuk.

I videoen kjøres fangene rundt gjennom gatene i bur, mens folk står rundt og heier.

Når videoen ender er de 21 fangene fortsatt i live, men terroristene hentyder at de skal bli drept.

Kampen om Kirkuk IS startet en storoffensiv mot byen i slutten av januar og har tidvis kontrollert oljeanlegg rundt storbyen. Ifølge nyhetsbyrået AFP kan mange av de kurdiske fangene ha blitt tatt til fange da offensiven startet.

Ny terrorvideo fra IS viser 21 fanger i bur

Da IS kom inn i Irak fra Syria i juni i fjor, så tok de på kort tid over store områder. De kurdiske Peshmerga-styrkene tok da kontroll over byen Kirkuk, som de ønsker å innlemme i en fremtidig kurdisk stat.

Men også irakiske sjiamillitser har kommet til byen for å forsvare den mot angrepene fra terrorgruppa. 

Flere bestialske drap Videoen av drapet på den jordanske piloten skal ha blitt vist på storskjerm i IS-byen Raqqa i Syria.

Irakiske myndigheter sier at flere titalls personer skal ha blitt brent levende av terrorgruppen den siste tiden. Forrige søndag drepte en gruppe tilknyttet IS 21 egyptiske kristne i Libya.

Vil ta tilbake Mosul USA annonserte for to dager siden en storoffensiv mot terrorgruppa hovedsete i Irak - landets nest største by Mosul.

Amerikanerne hevder de er klare til å sende så mye som 25 000 irakiske og kurdiske soldater inn i byen, som de hevder holdes av knappe 2000 IS-soldater.

Men planen skal ha blitt møtt med skepsis i noen sirkler i Pentagon.

- De vil kjempe til den siste dråpen blod for å forsvare Mosul. For dem (IS red.anm.) kan denne kampen definere deres eksistens. Å miste Mosul betyr et endelig nederlag for Den islamske stat i Irak, sa en tidligere generalt til Reuters i januar.