Ny tiltale mot Huntley i Soham-saken

Ian Huntley, vaktmesteren som er mistenkt for å ha drept de to britiske skolejentene Holly Wells og Jessica Chapman, ble tirsdag siktet for å ha hindret rettens arbeid. Han er også siktet for drap og bortføring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Også Huntleys samboer Maxine Carr er siktet for å ha avgitt falsk forklaring.

28 år gamle Huntley ankom rettslokalet i en svart politibil med sotet glass, eskortert av tre patruljebiler. Over 50 polititjenestemenn hadde tatt oppstilling utenfor rettslokale for å hindre at scener som utspant seg da Carr ble framstilt skulle gjenta seg. Carr ble møtt av en rasende mobb, som kastet egg og skjelte henne ut på det groveste.

Huntley har siden han ble siktet for drap og bortføring vært innlagt på et godt bevoktet psykiatrisk sykehus i Rampton, der han har gjennomgått omfattende undersøkelser for å se om han er i stand til å gjennomføre en rettssak.

De psykiatriske ekspertene har fått en frist til neste uke på seg til å avgjøre om Huntley kan stille i en rettssak, men det er mulig de søker om ytterligere 28 dager for å komme fram til en konklusjon.

Da Holly og Jessica forsvant 4. august fra sine hjem i byen Soham, utløste det en av de største menneskejaktene i britisk kriminalhistorie. Likene av de to jentene ble funnet 17 august, og kort tid etter ble Huntley og Carr arrestert.

(NTB-AFP)