Ny togkrasj

DOMBÅS/OSLO (Dagbladet): Bare få dager etter en av norgeshistoriens verste togkatastrofer skjedde det i går en ny togulykke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En kvinne i 80-åra ble sendt til sykehus etter at et lokomotiv kjørte inn i togvogna hun befant seg i på Dombås stasjon.

Lokomotivet smalt så hardt inn i vognsettet at de to eldre kvinnene som satt i en av vognene, ble kastet over ende. Kvinnen i 80-åra ble i går ettermiddag innlagt på fylkessjukehuset på Lillehammer.

Det var ved 16-tida i går at sammenstøtet mellom lokomotivet og vognene skjedde på Dombås stasjon. Tog 401 ankom Dombås klokka 15.47. Det elektriske lokomotivet av type EL16 hadde trukket fire B3-passasjervogner fra Oslo, og toget skulle deretter gjøre vendereis.

Lokføreren koblet derfor fra lokomotivet og kjørte det rundt for å skifte sammen lokomotivet i den andre enden av vognene. Det som skulle ha vært en smertefri sammenkobling ble et kraftig sammenstøt.

Slått over ende

- Hastigheten på lokomotivet ble noe for stor, noe som resulterte i et forholdsvis kraftig sammenstøt. To eldre damer som ikke hadde fått satt seg, ble slått over ende. Begge ble skadd, men bare en av dem ble sendt til sykehus på Lillehammer med sykebil. Det dreier seg om støt- og slagskader etter sammentreffet, sier lensmannsbetjent Jørn Morten Sletta ved Lesja og Dovre lensmannskontor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer