Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny togulykke i Pakistan

Sabotasje er trolig årsaken til togavsporingen som drepte én og skadet 27 personer i Pakistan fredag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Bare fem dager etter at et tog sporet av og styrtet ned i et 100 meter dypt juv i Pakistan, blir jernbanen i landet rammet av nok en sabotasje, melder nyhetsbyrået AP.

Ifølge pakistansk politi er jernplater som holder jernbanen sammen, fjernet.

- Deler av banen er blitt ødelagt med hensikt av sabotører, sier Ishaq Khakwani, leder for den statlige jernbanen. Han omtaler ulykken som «en terrorhandling».

Ekspresstoget hadde rundt 950 passasjerer ombord da 11 av 14 vogner sporet av i landsbyen Kalanch Wala sentralt i Pakistan rundt klokken 22 fredag kveld, norsk tid.

Fire skrapmetallhandlere er arrestert etter ulykken for fem dager siden i landsbyen Domeli øst i Pakistan. De fire er mistenkt for å ha kuttet opp jernbanen flere steder i området.

SABOTASJE: Toget sporet av i Pakistan. Én person omkom. Foto: AP/Scanpix
SABOTASJE: Toget sporet av i Pakistan. Én person omkom. Foto: AP/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling