Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny tone, takk

Det spisser seg til.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FORVIRRENDE, spør du meg. Plutselig opptrer den brutale komikeren Otto Jespersen i rollen som sårbar TV-utgave av seg selv på Fredrik Skavlans fang. Like plutselig forvandler tidligere soldat i Frelsesarmèen, advokat Brynjar Meling, seg til en makaber Jespersen-karikatur av det virkelig ondsinnede slaget, i det han reagerer på TV-Jespersen med en sms til vennekretsen sin. Tekstmeldingen er faktisk så ille at selv ikke Dagbladet kan trykke den. Likevel er vi mange som har sett den. For slik er sms-loven, hvis du deler meldingen med flere. Og nå er tonen blitt en annen. For eksempel en ganske annen enn da Meling ville ha verden til å forstå hvorfor Mulla Krekar ble så grusomt krenket da Shabana Rehman utsatte Krekar for et bitte lite løft, i all offentlighet. Meling forsvarer i dag sin ufyselige sms (en slags Jespersen-kommentar til at Jespersen fortalte at kjæresten har abortert), med at Jespersen, under utøvelsen av sitt fag har kalt Meling «en tubaspillende kjempedildo.»

OG ALT DETTE skjer til overmål samtidig som den tidligere og særdeles kjente pilegrimsvandrer, Ari Behn, i intervju med Dagbladets Magasinet nylig, ikke bare «driter i hva de (VG. Red. anm.) skriver (om ett eller annet. Red.anm.)» Han velger også sine ord med følgende omhu:«Skriv dust! Fy faen at det er mulig. Jeg driter vel i han(VG-journalist. Red. anm.), jeg.»

SLIK LEVER VI nemlig her, for tida. Vi bekymrer oss for barnas sms-mobbing av hverandre. Vi gremmes over at ungdommen ikke ser konsekvensen av å legge nakenbilder av seg selv og sine beste venner ut på nettet. Forskere slår derfor ustanselig nettalarm av hensyn til barnas ve og vel. Mens vi så vidt hever et øyenbryn når Sven O. spiller bajas med pistol og avkledt dame i kjendisbladet. Kanskje sender vi en vennlig tanke til Sonja i ny og ne. Men bryr vi oss? På ingen måte. Hvem vil være sur kjerring og si at Ari Behn bør avstå fra å kalle fedrelandet for «gjerrig» så lenge vi lar svigers oppebære et statstilskudd på linje med lønna til en middels konsernsjef i næringslivet? Hvem vil ta belastningen med å be Behn slutte å vippe på stolen og leke molefunken i engelsk tweed, når ingen lenger vet om en slik refs vil bli oppfattet som politisk korrekt av den yngre offentligheten?

IKKE JEG, i alle fall. Bare hør:«Ærlig talt, gutter. Nå som det skjer så mye vond og leit i verden. Nå som USA truer med atomkrig i Iran, var det vel. Da skal ikke du, Jespersen, sitte hos Skavlan og flire når diskusjonen går om eldre kvinner og yngre menn. For tenk på den yngre mannen, når kvinnen blir over 65 år, liksom? Æsj. Du som for alt jeg vet skal oppleve å bli 65 når Ingrid ikke har fylt 50 engang. Og du, Brynjar Meling, skal be Jespersen pent om unnskyldning før du går på rommet. Og Ari, ikke sitt og heng på stolen.» Det skulle tatt seg ut. Drittkjerring.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling