Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny, toppmoderne skole foreslått lagt ned

Lokalmiljøet i Espa raser mot Stange kommune i Hedmark etter forslag om å legge ned en ny, toppmoderne skole for å spare penger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Galskap, sier FAU-nestleder.

Statens vegvesen betalte 50 millioner kroner for bygging av ny skole i Espa etter at den gamle måtte rives da E6 ble utvidet til fire felt gjennom bygda, skriver Hamar Arbeiderblad.

Men nå er bygda i opprør etter at Stange kommune foreslår forslår å legge ned den kun fire år gamle skolen.

- Det er jo helt galskap, sier FAU-nestleder ved Espa skole, Trond Ola Mostulien til TV 2.

Sambygdingen Erik Malmström sier at de er flere som ikke hadde flyttet til bygda om det ikke hadde vært for skolen, mens Maren Olsen sier forslaget om nedleggelse kom bare noen måneder etter skolen offisielt ble åpnet.

- Det er å lure innbyggerne på Espa, sier hun.

- Ingen skoler er fredet, sa ordfører Nils A. Røhne (Ap) på folkemøtet om skolestrukturen i Stange fredag kveld, ifølge Hamar Arbeiderblad.

Ordføreren opplyste at skolestrukturen handler om økonomi, men også om kvalitet og samfunnsbetydning.

Bygda Espa er for bilistene langs E6 mest kjent for bensinstasjonen som kaller seg Bolleland.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling